Woningbouwplannen in de polder: Verzoek om uitstel tot na de gemeenteraadsverkiezingen

De deelnemers van het Platform Mooi Zuidplas hebben het College van B&W dringend verzocht om het uitbrengen van een bieding aan de provincie over het aantal te bouwen woningen in Zuidplas uit te stellen tot ná de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.luchtfoto westergouwe

Het platform is van mening dat een een bieding nu (nog) niet noodzakelijk is. Daarbij vinden zij het niet raadzaam om zo kort voor de verkiezingen een uitspraak/bieding te doen. Bij uitstel kunnen de politieke partijen zich voor de verkiezingen duidelijk uitspreken over de noodzaak tot de eventuele ontwikkeling van een 5e dorp en het aantal te bouwen woningen.

De nieuwe gemeenteraad (zeker 10 van de huidige raadsleden keren niet terug in de raad) kan zich dan in alle rust,  in samenspraak met de inwoners van Zuidplas,  de komende 4 jaar buigen over een goed onderbouwde en doordachte bieding.

Klik hier voor de gehele brief aan het College van B&W.

In een brief aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen heeft het platform op 6 oktober 2017 hun zienswijze reeds geformuleerd omtrent ruimtelijke ordening, milieuaspecten en landschappelijke, culturele en natuurwaarden in onze gemeente.  Aan de fractievoorzitters is verzocht deze zienswijze te betrekken bij  hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Ook is toen al aangegeven dat bouwen in de polder alleen op beperkte schaal noodzakelijk is, dus geen 5e dorp.

Deze brief is hier te lezen.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Bouwactiviteiten/Grondaankopen, Flora en fauna, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *