Wandelwerkgroep

Leden van Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas

Leden van Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas

De wandelwerkgroep is op 5 november 2013 opgericht en bestaat uit inwoners van Zuidplas, Waddinxveen en Rotterdam (Nesselande), ondersteund door de wandelvereniging Te Voet.

De leden wandelen zelf ook graag en dan liefst onverhard met af en toe een boerenlandpad.

Doel
De werkgroep behartigt de belangen van wandelaars in de Zuidplaspolder. Dit gebeurt door wandelingen te organiseren, door een aantal dagwandelingen te onderhouden en aan te aanbieden, en door participatie in projecten zoals de Recreatiekaart Zuidplas, aanleg van het Wandelknooppuntennetwerk, de route van LAW’s en streekpaden door Zuidplas.
Er zijn contacten met onder meer Wandelnet, Staatsbosbeheer, de gemeente Zuidplas, vereniging Rotta, recreatieschap Hitland en met de Open Street Map community voor de oprukkende digitalisering.

Mooi Zuidplas Wandelingen (MZW’s)
Er zijn 12 MZW’s rond de dorpen van Zuidplas.  Overzicht: Mooi Zuidplas Wandelroutes. De routes zijn gedetailleerd beschreven en er is een routekaart. Ze zijn niet op de weg gemarkeeerd, maar ze staan op de Recreatiekaart Zuidplas en zijn gepubliceerd op deze site.

Wandelknooppunten-netwerk
Het wandelknooppuntennetwerk van de Zuidplas is in 2018 geopend. Het is aangelegd als uitbreiding op de al eerder aangelegde netwerken Hof van Delfland en Gouwe-Wiericke, en wordt onderhouden door Staatsbosbeheer. Het sluit aan op de omringende netwerken in Capelle, het Bentwoud, het Gouwebos, het Weegje, De Oostpolder en de Krimpererwaard. Een knooppuntenplanner vindt u hier.

GPS
Wandelen met digitale ondersteuning wordt steeds gewoner. Daarom kunt u de wandelingen niet alleen afdrukken, maar ook als gpx-route downloaden via afstandmeten.nl. De gpx kunt u dan naar uw GPS-apparaat (bijvoorbeeld Garmin) of een route-app op uw mobiele telefoon sturen.

De werkgroep zet geo-tracking in bij het nalopen en verbeteren van routes. De werkgroep draagt zo ook bij aan de Open Street Map waarin uiteindelijk alle belangrijke gemarkeerde wandelroutes en knooppuntnetwerken in Nederland beschikbaar komen. Via sites zoals waymarkedtrails.nl en afstandmeten.nl is te zien  en te gebruiken wat er in kaart is gebracht. 

Doe en denk mee!
Meedoen? Graag! Stuur even een mailtje naar wandelwerkgroep@mooizuidplas.nl om je aan te melden. Is lid worden van de werkgroep je nét iets te formeel maar wil je toch graag je ideeën kwijt? Zet het dan op de mail en het wordt meegenomen in de plannen.

Wil je meewandelen met de georganiseerde wandelingen, mail naar wandelingen@mooizuidplas.nl.

Eén reactie op Wandelwerkgroep

  1. s krijgsman schreef:

    goedemorgen , mijn vriend en ik hebben afgelopen zondag route 6 gelopen wat een geweldige tocht ik wist niet dat de omgeving in Moerkapelle zo mooi was terwijl ik mijn leven lang (63) in Moordrecht woon .
    We gaan zeker ook de ander tochten lopen en er volop van genieten .

    mvg Sarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *