MZW07 – Routebeschrijving

Vanaf Korenmolen Windlust wandelt u over de ’s Gravenweg naar Hitland. Op de IJsseldijk passeert u het monument ‘Een dubbeltje op zijn kant’ en de gerestaureerde Steenovens Klein Hitland.

Start: parkeerplaats Korenmolen Windlust en Dagcentrum Korenaer, Kortenoord, Niewerkerk aan den IJssel.

A. Steek vanaf de parkeerplaats bij Korenmolen Windlust de weg (Kortenoord) over en ga met de trap de dijk af. Beneden rechtsaf het pad volgen; einde linksaf (De Vijf Boeken). Op driesprong links aanhouden. Aan het einde rechtsaf, de ‘s-Gravenweg. Na 300m fietspad linksaf, Molenweteringpad. Op 1e kruising schelpenpad rechtsaf: Wielenpad. Volg het schelpenpad 300m. Einde rechtsaf (Kortlandstraat). Einde linksaf, ‘s-Gravenweg.

B. Na 250m linksaf een brug over (Hitlandselaan), dan na 50 rechts het voetpad volgen. Na 300m rechtsaf het pad langs de ijsbaan (ovaal grasveld) nemen. Loop met de bocht mee naar links dan het eerste pad rechtsaf tot op verhard fietspad (Molenweteringpad). Rechtdoor over de stenen brug en met de bocht mee naar rechts. Rechts vóór u liggen de fundamenten van een oude watermolen, maar u gaat linksaf het onverharde pad op: Maaltochtpad. Na 300m, na een sloot, rechtsaf het veld oversteken en linksaf op het halfverharde voetpad.

C. Volg het voetpad langs de ooievaarsnesten en om het woonhuis heen. Aan het eind linksaf, dan rechtsaf, via de trap de dijk opgaan en deze oversteken. Daal rechts van het monument “Een dubbeltje op z’n kant” naar het onverharde graspad halverwege het talud. Sla linksaf en vervolg het graspad ca 600m tot op een breed grasveld. Aan het eind van dit grasland linksaf de weg oversteken naar de Steenovens. Tussen de eerste en de tweede oven naar beneden gaan, daarna rechtsaf (Hitlandse laan).

D. Na ongeveer 500 m rechtsaf het schelpenpad het bos in. Aan het eind, na 100m,  rechtsaf (Wielenpad). Het Wielenpad vervolgen, de ruiterpaden negeren. Op een kruising met een verhard fietspad rechtdoor. Bij een open stuk rechts van u twee wielen (kleine vennetjes die zijn ontstaan door vroegere dijkdoorbraken). Op kruising met verhard fietspad rechtsaf (Molenweteringpad).

E1. (Terug naar de Molen) Na 300m aan het eind rechtsaf (‘s-Gravenweg). Op kruising rechtdoor ‘naar boven’, Kortenoord, en doorlopen naar het startpunt bij Molen Windlust.

E2. (Alternatief naar NS Nieuwerkerk aan de IJssel) Na 100m bij schelpenpad Wielenpad linksaf. Aan het einde rechtsaf (Kortlandstraat). Aan het einde linksaf, ‘s-Gravenweg. Rechtsaf Kerklaan, deze via de linkerkant volgen naar het station.

Trein: NS-station Nieuwerkerk aan den IJssel. Loop in oostelijke richting via de Kerkweg, met de Ringvaart aan uw linkerkant, overzijde weg. Na de stoplichten nog een stukje doorlopen op de Kerkweg. Sla rechtsaf, ‘s-Gravenweg.  Pak de routebeschrijving op bij aanwijzing B.
U kunt overwegen het uitstapje naar de Molen Windlust te schrappen, dat scheelt heen+terug samen bijna zo’n 1,5 Km. Volg dan aanwijzing E2 in plaats van E1.

Bus: Arriva buslijn 190 halte ‘Gemaal’ op de Kortenoord. Loop vanaf de halte zuidwaarts naar de molen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *