MZW05 – Routebeschrijving

Vanuit het voormalige Raadhuisplein in Zevenhuizen loopt u door de Dorpsstraat, langs de Ringvaart en de Tweemanspolder naar de Molenviergang aan de Rotte. Deze vier molens maakten tot 1953 de Tweemanspolder droog.Vervolgens loopt u over de Rottedijk achter het Koormolengat langs de Eendragtsmolen en via het sluisje ‘Zevenhuizense Verlaat’ terug.

Start/eindpunt Raadhuisplein Zevenhuizen

Loop vanaf het voormalige Raadhuisplein (kruising Dorpsstraat – Burgemeester Boerstraat) in noordelijke richting de Dorpsstraat in. Na 350 meter rechtsaf, De Opril en direct na de brug over de Ringvaart (vóór de brandweerkazerne) linksaf het graspad langs de Ringvaart oplopen.

Aan het eind van de graskade, links over de brug van de Ringvaart in noordelijke richting blijven lopen via het fietspad aan de linkerkant. Eerste weg linksaf, Molenweg en op driesprong links aanhouden. Aan het eind vóór stenen brug rechtsaf, weg met parkeerplaatsen. Aan het eind rechts van de molen het hek door en rechtsaf het schelpenpad (Ottevangerpad) op en neer lopen. U passeert 5 informatieborden over de Molenviergang.

Terug bij de molen bij de parkeerplaats, over smal bruggetje naar de Rottedijk, daar linksaf over het half verharde pad (schelpenpad) langs de Rotte. Na ca 500m passeert u Molen no. 4, het pad loopt daar even samen met het fietspad. Na de molen kunt u het schelpenpad op de dijk vervolgen. (Als u goede schoenen heeft kunt u ook links onderaan de dijk het ruwe graspad langs de vaart nemen. U gaat daarna vóór de bosjes van het Koornmolengat naar rechts de dijk weer op en vervolgt het schelpenpad). Ongeveer 1 km na de molen passeert u het natuurgebied het Koornmolengat links van u.

Voor Eetcafé De Roerdomp langslopen, en direct na het passeren van een ijzeren hek rechts aanhouden, half verhard pad op de Rottedijk richting de Eendrachtsmolen. Even vóór de molen loopt u links de dijk af naar het fietspad. Loop voorbij de molen het paadje op naar het sluisje (Zevenhuizense Verlaat) en steek dit over.

Vervolg het pad voor het sluiswachtershuis langs, daarna linksaf en buiten het hek linksaf (Hennipslootkade). Rechts van u de waterberging/roeibaan. (Vanaf de blauwe brug kan je ook de graskade langs de Hennipsloot nemen tot in Zevenhuizen). Het pad ongeveer 2 km blijven volgen, eerst verhard en na de roeibaan halfverhard, schelpenpad, tot in de bebouwde kom van Zevenhuizen, rechtsaf Eendrachtsweg. Aan het eind linksaf, Burgemeester Boerstraat naar het voormalige Raadhuisplein.

GPX-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *