MZW04 – Routebeschrijving

Deze route bevat veel onverharde delen en is daardoor niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Op het kaartje zijn wel gemakkelijk verharde alternatieven te vinden.
Honden mogen buiten het broedseizoen los. In het broedseizoen mogen ze alleen aangelijnd mee.

Start/eindpunt is de uitkijktoren op parkeerplaats Van Opheusdenweg/Slingerkade bij Zevenhuizen, gemeente Zuidplas.

Loop vanaf de uitkijktoren naar de ingang van de parkeerplaats. Bij het informatiebord de toegangsweg oversteken en langs de rand van de begroeiing lopen. Aan het eind links aanhouden via het voetpaadje naar het grastalud tussen fietspad (Kalmoeslaantje) en de watergang. Aan het eind omhoog en rechtsaf, Lisdoddelaantje. Volg nu de oranje-rode knooppuntpijltjes over de paden door de weilanden en over de bruggetjes.

Aan het eind omhoog en rechtsaf, fietspad Kattenstaartlaantje. U verlaat nu de knooppuntroute. Eerste weg rechtsaf, fietspad Egelskoplaantje. (Dit is het beginpunt als u vanaf Arriva buslijn 175 of vanaf Metro Nesselande komt). U kunt hier ook links naar beneden op de grasoever lopen. Na 500 meter linksaf een brug over, kruis de Middelweg en rechtdoor over nog een brug. Kruis voet-/fietspad (Adriaan Huysmanpad) en ga rechtdoor over de pontonbrug het eilandje op.

Het schelpenpad over het eilandje volgen. Dan na de brug direct linksaf (Adriaan Huysmanpad). U loopt langs vier natuureilanden. Na ongeveer 800 meter passeert u aan uw rechterhand het vogelkijkpunt. Kort daarna linksaf  de brug over en het schelpenpad over het eilandje volgen. Via een brug gaat u het eilandje af. Sla rechtsaf. Buiten het broedseizoen: bij rustbankjes en info-bord rechtsaf. Eerste weggetje links (schelpenpaadje door het rietveld), aan het eind rechtsaf (Adriaan Huysmanpad). In het broedseizoen: ga bij rustbankjes en info-bord rechtdoor (Adriaan Huysmanpad).

Over de brug, kruis de Middelweg en na nog een brug, rechtsaf langs het water: Egelskoplaantje. Voorbij de dijk komt u bij het info-bord “De Uitlaat”. Maak linksomkeert en neem het graspad en het trappetje naar boven de dijk op en rechtsaf over het graspad. Na ongeveer 100 meter rechtsaf via de trap naar beneden en het graspad volgen door het plas-/drasgebied met de sloot steeds rechts van u. Negeer het bruggetje onderweg. Aan het einde van het graspad links aanhouden om de dijk op te gaan (Slingerkade), dan rechtsaf over de waterdoorlaat. Bij de uitkijktoren via een van de paadjes of het trappetje de dijk afgaan naar het beginpunt op de parkeerplaats.

Eén reactie op MZW04 – Routebeschrijving

  1. Adrie Molendijk schreef:

    Interesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *