MZW03 – Routebeschrijving

Start/eindpunt op de parkeerplaats uitkijktoren Van Opheusdenweg/Slingerkade.

Loop terug naar de ingang van de parkeerplaats, langs het informatiebord, en ga linksaf, fietspad Kalmoeslaantje. Het graspad volgen halverwege het talud van de dijk met links van u het water en de eilandjes van de waterberging. Na de Atlantabrug weer het graspad volgen tot aan de volgende brug, daar rechtsaf en over de blauwe brug, linksaf over fietspad.

Bij rustbankjes en info-bord rechtsaf fietspad Koornmolengat. Na ongeveer 100 meter kun je (links van het fietspad) over het graspad lopen met links van u het Koornmolengat. Na 700 m komt u bij de dijk van de Rottemeren. Klim daar linksaf de dijk op en volg het schelpenpad naar links, met rechts van u de Rottemeren.

Voor het café/restaurant De Roerdomp langslopen, en direct na het passeren van een ijzeren hek/slagboom rechts aanhouden, half verhard pad richting de Eendrachtsmolen. Vóór de molen het pad volgen naar links de dijk af. Loop voorbij de molen naar het sluisje (Zevenhuizense Verlaat) en steek deze over. Vervolg het pad voor het sluiswachtershuis langs, daarna linksaf en buiten het hek rechtsaf, fietspad over de dijk (ongeveer 1200 meter).

Na 100 meter rechts van u de Rottemeren. Op de dijk kan onverhard worden gelopen over het graspad links van het fietspad. Halverwege kunt u naar links de dijk af en het pad zo dicht mogelijk langs de waterberging vervolgen. Aan het eind van de waterberging linksaf, Dirk Smitskade. Aan het eind op de driesprong linksaf over de Slingerkade en ter hoogte van de uitkijktoren de dijk aflopen (of via het fietspad) weer naar het beginpunt.

GPX-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *