MZW01 – Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos (8 km)

Ontdek de groene verrassingen tussen Zuidplas en Rotterdam.

Routebeschrijving

Voor afdrukken: MZW01 – Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos (8 km)

Start in Oud Verlaat op het parkeerplaatsje tegenover Vlietkade 30. Loop in noord-westelijke richting de Vlietkade op, langs het grasveldje met de open klokkenstoel van de kapel van de Nederlandse Hervormde Gemeente. Op kruising (met de Nesseweg) rechtdoor. Aan het eind van de Vlietkade linksaf, Rottekade. Na ongeveer 600 m linksaf naar beneden over een half verhard laarzenpad (op paaltjes aangegeven) door het Nessebos langs de imkerij van het Ambrosiusgilde (rechts van u). Aan het eind van het pad op asfaltweg, rechtsaf (Nesseweg).

Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas in het Nessebos

Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas in het Nessebos

Na enkele tientallen meters linksaf een karrespoor tussen de palen door. Het fietspad oversteken en rechtdoor via een klaphek/veerooster het halfverharde voetpad in het Nessebos naar rechts* vervolgen. Blijf het slingerende voetpad volgen**. Aan het eind door klaphek/veerooster de  weg (Wollefoppenweg) oversteken en rechtdoor over het linker voetpad.

* U kunt hier ook het laarzenpad naar links kiezen. Let op de routelijn, want de laarzenpaaltjes ontbreken hier en daar. Na een slinger door het weiland sluit het pad weer bij onze route aan.

** Zie routelijn: Na enkele rechts/links-bochten van het voetpad kunt u, waar het pad na een sloot een bocht naar links maakt, schuin naar rechts over het gras het laarzenpad kiezen.  U loopt dan over het Roosenschoonpad tussen twee vennetjes. Aan het eind het hek door en linksaf, Wollefoppenweg. Ongeveer 100 meter na het bord ‘Oud Verlaat’ rechtsaf naar beneden het linker voetpad nemen en de oorspronkelijke route vervolgen.

Het pad slingert achter de bebouwing langs. Negeer het pad van links, en neem het pad naar rechts tussen weilanden door. Aan het eind brug over en direct linksaf.

Aan het eind bij een brug over het gras rechtdoor gaan, het graspad langs het water volgen. Eind linksaf, asfaltpad, vervolgen door de doorgang in een dijk. Aan het eind van het pad met aan weerszijden berkenbomen rechtsaf en vervolgens linksaf. Aan het eind linksaf en direct weer rechtsaf met rechts van u de pluktuin van Orion, blijf het voetpad volgen. Aan het eind, brug over en linksaf. Aan het einde van het pad de weg oversteken en linksaf (Jacques de Graaffweg).

Kosboulevard langs de Zevenhuizerplas

Kosboulevard langs de Zevenhuizerplas

Op kruising met weg (Wollefoppenweg) rechtdoor en direct daarna rechtsaf het fietspad oplopen. Na ongeveer 400 m. linksaf, de Siciliëboulevard.

Met een karakteristieke woonboerderij links van u loopt u naar het strand/boulevard in Nesselande aan de Zevenhuizerplas, vlak vóór de plas linksaf, met links van u het skatepark en de Zevenhuizerplas rechts van u.

Aan het eind linksaf, de parkeerplaats oversteken en een water kruisen. Direkt na de sloot linksaf (onverhard graspad langs het water) en blijven volgen met het water aan de linkerhand. Waar de sloot ophoudt vervolgt u het pad langs de Zevenhuizerplas. Volg dit halfverharde pad met de Zevenhuizerplas rechts van u ongeveer 1,2 km. Bij afvalbak 129 linksaf. Op kruising met Strandweg rechtdoor, tussen hekken door over een kiezelpaadje. Aan het eind na de houten brug rechtdoor naar het beginpunt.

9 reacties op MZW01 – Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos (8 km)

 1. Anne Korevaar schreef:

  Ontzettend leuke wandeling. Met veel plezier dit stukje Nederland ontdekt. Nog even wat praktische punten: Bij Vlietkade 25 is geen parkeerplaats. Beter is het om te parkeren naast de school. Ook klopt het niet om vanaf Vlietkade richting de NH kapel te lopen het is juist de andete kant op.

 2. DWC schreef:

  kan je die route in GPX omzetten?

 3. PMZ schreef:

  Als je op het kaartje op AFSTANDMETEN.NL klikt, opent de roete zich in Afstandmeten.nl. Je hoeft niet in te loggen.
  Linksboven kan je dan kiezen voor Export. Je krijgt een keuze uit diverse export-formaten, waaronder gpx.

  • Peter Elderson schreef:

   Door een wijziging op afstandmeten.nl is die naam niet meer zichtbaar op het kaartje. Het doorklikken werkt nog wel! Beweeg de aanwijspijl rechts-boven naast het laagjes-logo, tot het pijltje een handje wordt, klik dan en je gaat naar Afstandmeten in een nieuw venster. Met Export kan je dan de route als gpx- (universeel), kml- (google) of tcx-bestand (garmin) downloaden.
   Weet je niet welke je moet hebben? Kies dan gpx, bijna alle gps-apps en gps-apparaten kunnen hiermee overweg.

 4. Peter Elderson schreef:

  Oktober 2018 – De routebeschrijving is verbeterd op basis van opmerkzame wandelaars. Horeca, OV en Parkeerplaatsen zijn op het kaartje gezet en het laarzenpad in het Nessebos is uitgebreid.
  Er is een linkje naar een afdrukbare beschrijving waarop ook aan rolstoelers gedacht is. Ook is er een alternatief voor hondeneigenaren toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *