Wandeling 1e deel van het Hollandse IJsselpad op vrijdag 25 januari 2019.

De voorgenomen uitbreiding van het mooie Hollandse IJsselpad gaat lopen via het wandelknooppunten-netwerk van Zuidplas. De wandeling is al beschikbaar op de website www.mooizuidplas.nl.

Het Hollandse IJsselpad wordt een doorlopende route vanaf de oorsprong van de IJssel bij het Klaphek in IJsselstein tot aan de uitmonding in de Nieuwe Maas bij de Stormpolder in Krimpen aan de IJssel. Tot aan de Waaiersluis in Gouda is het pad apart bewegwijzerd. Zie https://recreatiemiddennederland.nl/hollandse-ijsselpad/ voor informatie over dit deel.

Het tweede deel door Zuidplas en Capelle aan de IJssel wordt 25 Km lang en loopt langs de wandelknooppunten via de oranjerode markeringen. De wandeling begint bij de Waaiersluis in Gouda, gaat over de Julianasluizen en dan zoveel mogelijk buitendijks door Moordrecht, Nieuwerkerk en Capelle. Dan over de Algerabrug verder naar de halte Stormpolder van de waterbus.

Er is nog geen officiële beschrijving of boekje verschenen van dit deel, maar u kunt het toch al wandelen als MooiZuidplasWandeling MZW13 (https://www.mooizuidplas.nl/wandelroutes/mzw13-ijsselpadwandeling/).

De wandelwerkgroep Mooi Zuidplas organiseert twee vrijdagwandelingen via deze nieuwe wandelroute. Op vrijdag 25 januari 2019 vindt de eerste wandeling via deze nieuwe

route plaats, van de Waaiersluis in Gouda tot aan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel, een afstand van 13 kilometer. We verzamelen om 9.15 uur op de parkeerplaats bij de ijsbaan in Hitland, kruising Hitlandselaan/Wielerpad. Vandaar vertrekken we per auto naar Gouda. Omdat er buitendijks wordt gelopen worden stevige wandelschoenen aanbevolen. Onderweg is er gelegenheid om even koffie te drinken.

Mede in verband met het vervoer graag aanmelden via wandelingen@mooizuidplas.nl.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *