Wandelen langs de knooppunten van het verbeterde wandelnetwerk “Mooi Zuidplas”.


Het in juli 2018 geopende wandelnetwerk is ontworpen door de wandelwerkgroep “Mooi Zuidplas” en de Wandelvereniging TeVoet en maakt deel uit van twee grote wandelnetwerken “Hof van Delfland” en “Gouwe Wiericke” en is toe aan een onderhoudsbeurt van de routes en bewijzering.

Het netwerk is door Groenalliantie Zuid-Holland, nu onderdeel van Staatsbosbeheer, aangelegd.  Het netwerk heeft ook een verbinding met de Krimpenerwaard. Peter Elderson van de wandelwerkgroep coördineerde en organiseerde destijds de hele gang van zaken inclusief de nacontrole op de aanleg.

Controle van het wandelnetwerk in 2022/2023
Eind 2022 is deze controle herhaald en is Peter met een zestal vrijwilligers weer op pad gegaan met instructies en kaartjes.
Uit de controle kwam een hele waslijst aan verbeterpunten: van scheve paaltjes en onduidelijke aanwijzingen tot voorstellen om de routes te verbeteren of mooier te maken.
Alle punten werden aan Staatsbosbeheer doorgegeven.
Inmiddels zijn een aantal verbeterpunten uitgevoerd. De werkgroep is nog in overleg met Staatsbosbeheer om te kijken of kleine gebreken, zoals het aanbrengen van verdwenen of versleten stickers, door vrijwilligers kunnen worden verholpen. Een aantal punten staan bij Staatsbosbeheer nog op de rol voor de lange termijnplanning.  

Mocht u bij één van uw wandelingen constateren dat de paaltjes, de stickers of de routes niet kloppen, meldt dit dan aan Wandelnet, Meldpunt Wandelen (www.wandelnet.nl/meldpunt-wandelen). Zulke meldingen gaan rechtstreeks naar de aannemer die voor Staatsbosbeheer het netwerk onderhoudt. 

Coördinatie van de wandelingen met de wandelwerkgroep ‘Mooi Zuidplas’
Door corona en de verhuizing van onze coördinator zijn de georganiseerde wandelingen wat in het slop geraakt. Het zou mooi zijn als wij dat weer nieuw leven in kunnen blazen.
Hiervoor zoeken wij een coördinator die de wandeling uitzet en de leden van de wandelwerkroep via een e-mailbericht voor de door haar/hem uitgezette wandeling uitnodigt.
Het gaat om vijf á zes wandelingen per jaar.
Als u de coördinatie van de wandelingen voor onze wandelwerkgroep op u wilt nemen of meer informatie wilt krijgen over deze activiteit dan kunt u via onze website platform@mooizuidplas.nl contact met ons opnemen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Excusies/ wandelingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *