VVD Rotterdam: ‘Zuidplaspolder mag geen euro kosten’

De woningbouwplannen voor het middengebied van de Zuidplaspolder mogen Rotterdam geen geld kosten. Dat is het standpunt van de VVD in de Maasstad.

De VVD, na Leefbaar Rotterdam de grootste partij in de gemeenteraad van Rotterdam, was vlak voor de zomer de motor van de motie Nesselande-Oost. De strekking daarvan was dat Rotterdam de gebiedsontwikkeling in de gemeente Zuidplas over zou moeten nemen.

In Zuidplas zette de actie kwaad bloed. College en raad reageerden weliswaar niet in het openbaar, maar in de wandelgangen was sprake van grote verontwaardiging. Met de motie voedde Rotterdam, zo was de algemene opmerking van de lokale politici, de ongerustheid van inwoners over mogelijke annexatie van Zuidplas-grondgebied door de sterke buur. De geschiedenis zou zich daarbij herhalen, want de grond waarop de wijk Nesselande is gebouwd, behoorde eerst tot de gemeente Nieuwerkerk en de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle.
VVD-raadslid Jan-Willem Verheij, initiatiefnemer van de motie Nesselande-Oost, zegt dat hij een duidelijk geluid wilde laten horen aan Zuidplas. “Dat vond ík niet alleen, maar een meerderheid van de raad, want de motie is aangenomen. We wilden een signaal afgeven dat de gekozen weg door Zuidplas niet de juiste is. Deze motie heeft een grote statement-functie.”

Lees verder 

(Bron:hartvanzuidplas.nl, zo 29 sep 2019)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Bouwactiviteiten/Grondaankopen, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *