Vrijwilligers gezocht voor het planten van stinsenbollen in Moerkapelle op 9 november 2017

Op 9 november 2017 heeft de Stichting Natuurpolder een plantdag georganiseerd. Met zoveel mogelijk vrijwilligers zullen ruim 20.000 stinsenbollen in de bermen aan weerszijden van de Herenweg worden ingeplant.203419_613x320_500

Dit doen wij in samenwerking met Natuur -en Vogelwacht Rotta en familie Villerius van het landgoed ‘Land van Belofte’. We kunnen nog wel wat handen gebruiken. Heb je zin om prettig een dag buiten in de natuur te werken samen met andere enthousiaste natuurliefhebbers, meld je dan aan. We maken er een leuke dag van en zorgen voor de nodige versnaperingen.

Aanmelden kan via info@natuurpolders.nl

De Herenweg is een veel gebruikte wandel- en fietsverbinding tussen Moerkapelle en het achterliggende Bentwoud. In de huidige situatie bieden de grasranden langs de sloten geen fraaie aanblik en is de soortenrijkdom van flora niet groot. Omdat gedurende een groot deel van het jaar insecten bloeiende planten nodig hebben om te kunnen voorzien in hun voedselbehoefte, gaan wij 700 meter berm inplanten met bolgewassen en in samenwerking met een landbouwer zijn akkerranden inzaaien met een inheems meerjarig bloemen/kruidenmengsel. Zo zorgen we dat vanaf februari tot einde zomer er een diversiteit is aan bloeiende planten waar de bijen en vlinders hun voedsel kunnen vinden.

In april 2018 worden de akkerranden ingezaaid. Samen met kinderen van de Rehobothschool en de Keijzerschool maken we hier een leerzame en leuke dag van.  Speciale dank gaat uit naar de gemeente Zuidplas die dit project financieel mogelijk maakt en Cors Oudijk die de randen van zijn akker vrijmaakt voor het inzaaien van het bloemenmengsel.

(Bron: Stichting Natuurpolders).

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Excusies/ wandelingen, Flora en fauna, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *