Vijfde dorp in strijd met bestaande bestemmingsplannen.

 Milieuvereniging Zuidplas en Natuur- en Vogelwacht Rotta hebben 2 februari bij de provincie hun bezwaren kenbaar gemaakt tegen het voorstel dat de gemeente Zuidplas in december bij de provincie heeft ingediend voor de bouw van een vijfde dorp.  

Dit voorstel aan de provincie is in strijd met de bestaande bestemmingsplannen (de Groene Waterparel en Rode Waterparel) en de afspraken tussen de provincie en maatschappelijke organisaties. In de Rode Waterparel zouden huizen worden gebouwd voor maximaal 10 inwoners per hectare in plaats van de voorgestelde woningdichtheid tot 35 woningen per hectare.
De Groene Waterparel zou in zijn geheel bestemd zijn voor natuur met stille recreatie zoals wandelen en fietsen. Binnen deze gebieden bevinden zich het kreekrug- en kattenkleigebied van de Zuidplaspolder, met eigenschappen van hoge natuurwaarde en zeldzame planten.

De brief aan de Provinciale Staten van Zuid Holland is hier te lezen.

(Bron: Milieuvereniging Zuidplas)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Bouwactiviteiten/Grondaankopen, Excusies/ wandelingen, Landschap, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *