Verlelijkt buitengebied Waddinxveen

Fietsend in de regio Waddinxveen valt het me op dat het buitengebied in hoog tempo verlelijkt: distributiecentra in de Glasparel, nieuwe kassen, biomassacentrales, Vredenburghlaan. En heb ik nog geen Waddinxvener horen zeggen daar blij mee te zijn. Toch gebeurt het maar, toegestaan en gestimuleerd door de lokale politiek: raadsleden en wethouders.

Een voorbeeld: de gemeenteraad heeft ingestemd met de aanleg van de Glasparel, die bepaald geen parel in Waddinxveens kroon genoemd mag worden. De entree van Waddinxveen vanaf de A12 is visueel verwoest door grote bedrijfsgebouwen, waaronder een distributiecentrum van de Lidl. Het móést er volgens gemeentebestuur en raad komen in het belang van het bedrijfsleven en van de projectontwikkelaar. Maar de inwoners van Waddinxveen zitten nu met de gebakken peren.

Nog een voorbeeld: de wethouder zegt ‘blij te zijn’ met de verwerping door de bezwarencommissie van 467 (!) bezwaarschriften tegen het fijnstof van de biomassacentrales. Beste lezer: is een nog grotere afstand tot de lokale bevolking denkbaar? Zich as op het hoofd strooien dat het zover gekomen is – dat zou een passender reactie zijn geweest.

Het lijkt erop dat de politici voorrang geven aan de belangen van ondernemers, die beter van worden van de Glasparel en van de biomassacentrales, of van de provincie, die de Waddinxveners een weg in de maag wil splitsen. En dat nu is iets wat ik oprecht niet begrijp: de politici zijn toch gekozen door de inwoners van Waddinxveen, en niet door bedrijven of door de provincie? Waarom stellen zij dan laatstgenoemde belangen boven de belangen van hun kiezers?

Heel graag zou ik nu eens van raadsleden willen horen hoe zij tot deze opmerkelijke keuze komen. Is er wellicht een raadslid die langs deze weg, in een ingezonden brief, aan zijn of haar electoraat wil (durft, kan) uitleggen waarom de belangen van de Waddinxveners, die graag in een mooie omgeving willen wonen, minder meetellen dan die van bedrijven en provincie, die geeneens kiezers zijn? Ik ben heel benieuwd wie die handschoen oppakt.

(Ingezonden brief van Wim Timmer opgenomen in Hart van Holland editie 29 mei 2019)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *