Platform Mooi Zuidplas gaat in gesprek met fracties

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in en rondom het Middengebied/ “5e dorp” hebben we als Platform Mooi Zuidplas(PMZ) middels bijgaande brief op 5 juni contact gezocht met alle politieke fracties.

Dit omdat naar onze mening diverse uitgangspunten uit het Masterplan Middengebied Zuidplaspolder losgelaten lijken. Inmiddels hebben we al met 2 fracties afspraken kunnen maken om over onze zorgen van gedachten te wisselen.

Belangrijk aspect voor ons is dat in plaats van te focussen op één integraal bestemmingsplan er nu gekozen is om naar 2 aparte bestemmingsplannen toe te werken.
De eerste gaat over de inrichting van het “5e dorp” en het Koning Willem 1 bos. Pas later in de tijd volgt dan het plan inzake het landschappelijke/ recreatieve gebied.
Dat baart ons zorgen omdat door deze gescheiden benadering het landschappelijk/ recreatieve deel volgend lijkt te worden op “bouwen”.

De zorgpunten waar in de brief over gesproken wordt zijn:

  • Inrichting Koning Willem 1 bos
  • Het toekomstige dorp
  • De groenblauwe ruimte
  • Waterbeheer
  • Mobiliteit

Het blijft goed te realiseren dat de bouw van 8000 woningen bijna overeenkomt met het inwoneraantal van Moordrecht en Zevenhuizen samen. Het gaat dus wel ergens over.

Indien reacties op de brief dan horen we dat graag.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Bouwactiviteiten/Grondaankopen, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *