Oprichting actiegroep Zinloos Lawaai Zuidplas

Een aantal inwoners van de gemeente Zuidplas heeft een werkgroep opgericht die van gedachten wisselt over mogelijkheden om de geluidsoverlast in de gemeente aan de orde te stellen. Er is een website geopend met een mailadres waar informatie gegeven wordt over de verschillende aspecten van geluidsoverlast en mogelijkheden voor bewoners om hun bezorgdheid, klachten en suggesties te delen. Wij omschrijven ons initiatief met ‘zinloos lawaai’ omdat het ons niet gaat om geluid dat hoort bij normale activiteiten, maar om de productie van geluid zonder functionele reden en met schadelijke gevolgen voor andere inwoners van de gemeente.

Directe aanleiding voor het initiatief is de toenemende geluidsoverlast die ervaren wordt binnen onze Gemeente. Wij denken daarbij aan aspecten als de geluidoverlast van motorvoertuigen op populaire routes, de toenemende pleziervaart op de Hollandsche IJssel en het gebrek aan restricties op het gebied van snelheid en geluidsproductie en overlast door werkzaamheden binnen de Gemeente aan openbare voorzieningen.

De  afsluiting van de Schielandsche Hogezeedijk voor het verkeer in het Paasweekend heeft ons geleerd hoe prettig het kan zijn voor bewoners als er geen geluidsoverlast is. Het gaf ruimte aan fietsers en wandelaars en wij zouden graag zien dat deze positieve ervaring structureel toegepast wordt.

Voor meer informatie zie de website https://www.zinlooslawaaizuidplas.nl/

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Excusies/ wandelingen, Milieu, Recreatie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Oprichting actiegroep Zinloos Lawaai Zuidplas

 1. Inwoner Zevenhuizen schreef:

  En overlast door vliegtuiglawaai?
  Dat vind ik het meest ergerlijk!

 2. Binky schreef:

  Als inwoner Nieuwerkerk a/d iJssel en 40 jaar motorrijder, wil ik toch even reageren op zinloos lawaai.Niet iedere mens is hetzelfde de één ervaart het geluid als prettig en ander als onprettig, zelf doet mijn motorfiets aan de wettelijke norm en ook bij de meeste collega motorrijders.Een motorfiets maakt meer mechanisch lawaai als een auto waar de verbrandingsmotor is ingebouwd.Tuurlijk moet overbodige herrie aangepakt worden door politie controle maar daar schort het aan, en ook het zelfbewust zijn van de weggebruiker.Zolang ik op deze aardkloot sta is Nederland steeds voller geworden te voel naar mijn gevoel, dat zie ik wel als ik toerritten rij in Nederland en ook de tolerantie.
  Maar wegafsluiting voor alle motorrijders gaat mij te ver, onlangs op de lekdijk gereden
  wat een kapitale huizen staan daar en kruipt mijn van een gevoel tja de dijken voor de rijken.Deze personen die daar wonen zullen wel korte lijntjes met iemand van de gemeente hebben, goh hoor herrie van motors en binnenvaartschepen en zo gaat het balletje rollen.We beginnen wel een zeur maatschappij te worden, krijg er de kriebels van, waar eindig dit hopelijk met gezond verstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *