Open Monumentendag Zuidplas – Zaterdag 10 september 2016

‘Iconen en symbolen’ is het landelijk thema van de Open Monumentendag 2016,  één van de grootste culturele evenementen van ons land.

Bekende iconen van de gemeente Zuidplas zijn de kerken, de mlogo open monumentendagolens en de strijd tegen het water (de Zuidplaspolder is immers de laagste polder van Nederland). Symboliek vinden we in huizen, op schilderijen, in musea, in bijzondere voorwerpen met een verhaal. Het zijn vaak dingen waar je op gewezen moet worden, want zelf zie je de betekenis niet direct.

Daarom zijn er dit jaar tijdens Open Monumentendag naast een aantal opengestelde monumenten ook een aantal wandelingen omschreven. Deze wandelingen gaan door onze bijzondere landschappen en er zijn enkele wandelingen met gidsen die ons zullen wijzen op de achterliggende symboliek, compleet met de vaak schitterende verhalen.

Alle informatie staat in een gratis boekje ‘Iconen en symbolen in Zuidplas’ dat voor u klaarligt in de bibliotheken, het gemeentehuis, bij de historische verenigingen tijdens de openingstijden en (beperkt) bij de monumenten die op 10 september open zijn. Het boekje is ook te  downloaden via de websites van de Historische Organisaties.

Historische Vereniging Moordrecht – www.historischmoordrecht.nl
Historische Vereniging Nieuwerkerk a/d IJssel – www.hvnweb.nl
Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle –www.oudzevenhuizenmoerkapelle.nl

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Cultureel erfgoed, Excusies/ wandelingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Open Monumentendag Zuidplas – Zaterdag 10 september 2016

  1. Rob Stolk schreef:

    Het programma van beide steenovens op Hitland wijkt af van wat in het programmaboekje staat. Voor correcte info en opgeven, http://www.jouwzuidplas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *