Open Monumentendag 2017: Zilveren jubileum Oudheidkamer van de Historische Vereniging

Zaterdag 9 september van 14.00 tot 17.00 uur is de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) feestelijk open met gratis hapjes en drankjes. De expositie 25 jaar Oudheidkamer en Nieuwerkerkse iconen™ is dan voor het laatst te zien.

Op Open Monumentendag 1992 werd de Oudheidkamer geopend. Op Open Monumentendag 2017 vieren we daar dus het

paddestoelen

Paddenstoelen uit Oudheidkamer-wilgen, met verkoopbaten voor Stichting ALS Nederland.

zilveren jubileum van. Het jaarthema van 2017 “Boeren, burgers en buitenlui” kon niet mooier uitkomen! …aldus het HVN-bestuur.

Een bijzondere Nieuwsbrief over 25 Nieuwerkerkse museale topstukken wordt om 15.00 uur aan dorpswethouder Daan de Haas gepresenteerd.

Op dat ene moment na draait Kees Dekker uit Capelle-Schollevaar de hele middag paddenstoelen uit wilgenhout van eigen erf. (In 1992 vond opening plaats door het doorzagen van een dito wilg.)

De Nieuwerkerkse Nel Oudijk spint wol op haar “schippertje” en weet er veel van te vertellen. Met de feestmiddag sluit de HVN het jubileumjaar af. Op de openingsuren van de bibliotheek in de Batavier is in het leescafé de mini-expositie ˜Zilveren Oudheidkamer 1992-2017 tot dan nog te zien.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Cultureel erfgoed, Excusies/ wandelingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *