Kunstexpositie op Koningsdag in de Dorpskerk van Moordrecht

Op woensdag 27 april vindt van 9.30 tot 17.00 uur voor de achtste keer een kunstexpositie plaats in de Dorpskerk, Kerkplein 12 in Moordrecht.

In het afgelopen half jaar hebben (semi-)professionele- en amateurkunstenaars uit Moordrecht met elkaar gewerkt aan deze Koningsdagexpositie.
Inspiratiebron is het jaarthema ‘Back to basic’ van de Protestantse gemeente te Moordrecht-Gouderak  ‘De Stroom’.

Poster V3.jpg

Voor de ene kunstenaar is dat de natuur in al zijn kleurenrijkdom. De andere kunstenaar denkt aan het begin van het leven, het ontstaan van de mens. Inspiraties en verbeeldingen die zichtbaar worden gemaakt in verrassende creaties van beeld en tekst en tentoongesteld in de prachtige, historische Dorpskerk van Moordrecht.

En hoewel de Koningsdagexpositie plaatsvindt in een kerk, blijkt dat nadenken over dit thema niet is gebonden aan een levensovertuiging. De expositie is gemaakt door kunstenaars van binnen en buiten de kerken; van iedereen voor iedereen.

Om 9.30 uur wordt de Koningsdagexpositie geopend door Marijke Edel van de Historische Vereniging Moordrecht.

Toegang is gratis.

De expositie wordt muzikaal omlijst met zang, piano, gitaar, fluit en saxofoon. Houd de website www.pgdestroom.nl in de gaten voor het tijdstip van de optredens.

(Bron:  Persbericht Protestantse Gemeente Moordrecht-Gouderak, 15 april 2016)

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Cultureel erfgoed, Excusies/ wandelingen, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *