Kabouterweken in Bentwoud

Kom tijdens de kabouterweken naar Bentwoud. Loop samen met je kabouters het kabouterpad en misschien kom je wel een echte kabouter tegen.kabouterpad4

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom in Bentwoud. Tijdens de Kabouterweek speur je samen naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten vinden plaats op het kabouterpad van Bentwoud. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, uitgedost als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en rood geschminkte wangen. Na afloop mogen ze de muts houden en krijgen ze een leuk aandenken aan het kabouteravontuur.

Alleen in de Kabouterweek: schatkistje en een winactie
De Kabouterweek vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober.  Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het kabouterpad in Bentwoud een schatkistje verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer.

Reserveer via de site van Staatsbosbeheer: klik hier.

Buiten de kabouterweken het kabouterpad lopen?

Ook kunt u buiten de kabouterweken het kabouterpad lopen in Bentwoud? Speur samen met je (klein) kinderen mee en ontdek de woonplaats van de kabouters!

(Bron: Staatsbosbeheer.nl)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Excusies/ wandelingen, Flora en fauna, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *