Invulling Landschappelijke Schakel in het middengebied van de Zuidplaspolder

Platform Mooi Zuidplas heeft in een reactie op de Ontwikkelingsvisie middengebied Zuidplaspolder een eigen invulling gegeven aan de daarin voorgestelde Landschappelijke Schakel. Het gebied vormt met de Groene Waterparel en het Restveengebied een mooie corridor zowel naar de IJssel als naar de Eendragtspolder.

Ook de aansluiting met het recreatiegebied Parc Hitland (250 ha) bij Nieuwerkerk aan den IJssel maakt het geheel tot een robuust natuurgebied. Het Platform staat positief tegenover de Landschappelijke Schakel en wil met een kaart en toelichting dit voorstel nader concretiseren en visualiseren. 
Het platform hoopt dat de gemeenteraad, nu de besluitvorming rondom de ontwikkeling van het masterplan van het vijfde dorp naar het najaar is opgeschoven, ook extra aandacht zal besteden aan de ontwikkeling van het landschap en de natuur in het middengebied van de Zuidplaspolder.

Op de kaart is de ligging van de Landschappelijke Schakel ingetekend aan de hand van de schetsmatig weergave  in de Ontwikkelingsvisie middengebied Zuidplaspolder. Voor de kaart klik hier en voor de toelichting klik hier.  

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Cultureel erfgoed, Flora en fauna, Landschap, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *