Fotoproject 10 jaar Zuidplas voor jong en oud

Ter gelegenheid van 10 jaar Zuidplas organiseert de stichting Steenovens Klein Hitland een fotoproject voor jong en oud.

Als je in de Zuidplas woont, werkt, recreëert, naar school of een vereniging gaat of er zo maar doorheen beweegt, iedereen kan mee doen.
Het fotoproject ‘Zuidplas bindt – Zuidplas verbindt’ gaat over de bewoners en gebruikers van de Gemeente Zuidplas. Wat is dat toch voor een gebied waar je dagelijks verblijft’? Wat is het mooie, bijzondere of misschien wel het heel gewone dat je deelt met je familie, buren, je collega’s of de mensen van de school of vereniging? Leg het vast en vertel waarom.

Verbinding door beeldverhalen
Vrijdagavond 3 april zal fotograaf Marlonneke Willemsen, winnaar van de Cultuurprijs 2019, het startschot geven voor het fotoproject ‘Zuidplas bindt – Zuidplas verbindt’. Met haar project Development laat ze de groei en ontwikkeling van inmiddels bijna veertig verschillende diersoorten zien.
Zij zal o.a. ingaan op haar visie op fotografie, hoe je een verhaal kunt vertellen met behulp van foto’s en hoe het project tot stand gekomen is, zodat de deelnemers aan het fotoproject wellicht nieuwe ideeën op kunnen doen voor het maken van hun foto’s over de Zuidplas.

Wat moet je doen?
Maak met je camera of smartphone foto’s van situaties, omstandigheden, objecten, uitzichten en gebeurtenissen uit de Zuidplas met als thema ‘Zuidplas bindt – Zuidplas verbindt’. Schrijf daarbij een korte persoonlijke toelichting. Mogelijke onderwerpen zijn te vinden in de beleving van mensen onderweg, in wonen en werken, op wegen en water, bij sport en recreatie en bij historische plekken. De foto’s moeten dit jaar gemaakt zijn. De inzendtermijn sluit op zaterdag 12 september.
De foto’s worden eerst geëxposeerd in de Steenovens Klein Hitland en gaan vervolgens naar Op Moer in Moerkapelle, Swanla in Zevenhuizen, de bibliotheek in Moordrecht en in het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Iedereen kan mee doen.
Jong en oud en al wat daar tussen zit wordt uitgenodigd om te laten zien wat hun plekjes zijn in de Zuidplas. Vraag je kleinkind, buurman, collega, moeder, clubgenoot of wie dan ook, om mee te doen. Zo creëren we een bijzondere lappendeken van indrukken van verschillende generaties over de Zuidplas.

Inzending foto’s en inschrijfformulier
Ga naar www.steenovenskleinhitland.nl/jaarprogramma/index.php, download het inschrijfformulier, vul het in en onderteken, en stuur dit samen met maximaal drie foto’s  (in hoge resolutie) op naar st.steenovens.klein.hitland@gmail.com

(Bron: Persbericht  www.steenovenskleinhitland.nl, 9 maart 2020 )

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *