Fietsroutes

De polders en de dorpen zijn per fiets goed te verkennen. De fiets is een ideale manier om van de gevarieerde landschappen te genieten. Hieronder een aantal routes die door de Fietsersbond Zuidplas en diverse organisaties voor u zijn samengesteld.

Routes Fietsersbond Zuidplas
Logo Fietsersbond Zuidplas
Door de Fietsersbond Zuidplas zijn drie fietsroutes ontwikkeld. Deze routes kunt u volgen via de fietsknooppunten.

U volgt de genummerde borden en fietst van knooppunt naar knooppunt. Het leuke van de fietsknooppunten is dat je bij ieder knooppunt kunt starten!

Route 1: Nieuwerkerk (Hitland) – Moordrecht – Zuidplaspolder – Nieuwerkerk (31 km)
Deze route loopt van Ver Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel langs de Schielands Hoge Zeedijk naar  Moordrecht en vervolgens langs de Oostpolder naar het Weegje en dwars door de polder via de zuidelijke dwarsweg terug naar Nieuwerkerk aan den IJssel.

Route 2: Zevenhuizen – Moerkapelle – Zevenhuizerplas – Zevenhuizen (23 km)
Deze route loopt van Zevenhuizen langs de Ringvaart naar Moerkapelle. Vervolgens langs de Rotte en het Korenmolengat onderlangs de Zevenhuizerplas en via Nesselande langs de Ringvaart weer terug naar Zevenhuizen.

Route 3: Moordrecht – Moerkapelle – Zevenhuizerplas – Nieuwerkerk – Moordrecht ( 37 km)
Deze route loopt van Moordrecht langs de Oostpolder, ’t Weegje en Waddinxveen naar Moerkapelle. Van Moerkapelle langs de Rottemeren en de Roeibaan naar Oud Verlaat. Vervolgens om de Zeverhuizenplas heen via Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel weer terug naar Moordrecht.

Diverse fietsroutes

Eén reactie op Fietsroutes

  1. D Bos schreef:

    mooie omgeving om te wonen werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *