Fietsexcursie van IVN in Hitland op zaterdag 3 juni 2017.

IVN afdeling Rotterdam e.o. organiseert op zaterdag 3 juni een fietsexcursie door Hitland (aanmelding vooraf verplicht!)
Sporen van het verleden in het landschap.

U rijdt kris-kras door het gebied, langs locaties waar sporen van de geschiedenis in het natuur- en cultuurlandschap te zien zijn. Veel aandacht zal er zijn over de rol van het water en de waterhuishouding die door de eeuwen heen van invloed is geweest op de natuur. Het water was vriend en vijand van de bewoners van het gebied. Denk aan de bijna-overstroming in februari 1953.

molen fundamentOp een aantal locaties wordt gestopt, om te kijken en verhalen te horen over de huidige natuur en het verleden. Start en eindpunt is de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan de IJssel, dat speciaal voor de deelnemers aan het eind van de excursie al om 13.00 uur open gaat en waar u uw zelf meegebrachte lunch na afloop kunt gebruiken en koffie of thee kunt verkrijgen. Een rondleiding door de Oudheidkamer is dan ook mogelijk.

Onderweg wordt desgewenst een koffie(thee)-stop gehouden bij restaurant De Dames.

Uw IVN-gids is Liesbeth den Haan, die in het kader van haar Natuurgidsenopleiding, zich verdiept heeft in Hitland.

Datum en vertrektijd, duur: zaterdag 3 juni van 10.30 uur tot 13.00 uur

Startplaats: ingang ’s-Gravenweg 6a, 2911CG Nieuwerkerk aan de IJssel.

Om veiligheidsredenen is het aantal deelnemers beperkt tot 15.

Aanmelding vooraf is verplicht, uiterlijk tot op donderdag 1 juni, bij liesbethdenhaan@gmail.com, tel. 06-47046122. Wie het eerst komt het eerst maalt!

Dit bericht is geplaatst in Cultureel erfgoed, Excusies/ wandelingen, Flora en fauna, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *