Gemeentelijke monumenten Zuidplas

In de voormalige gemeente Zevenhuizen/Moerkapelle zijn een aantal panden aangewezen als gemeentelijk monument. In de voormalige gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk a/d IJssel waren geen gemeentelijke monumenten aangewezen.

Pas in 2017 zijn door de gemeenteraad van de gemeente Zuidplas de gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden in de verschillende dorpskernen Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en Moerkapelle aangewezen.

Op de site van Wikipedia is een lijst van gemeentelijke monumenten Zuidplas geplaatst: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_gemeentelijke_monumenten_in_Zuidplas.

Op die lijst is helaas geen onderscheid gemaakt tussen de aangewezen gemeentelijke monumenten en de aangewezen beeldbepalende panden. Laatstgenoemde panden kunnen op verzoek van de eigenaar als gemeentelijk monument worden aangewezen.

 

2 reacties op Gemeentelijke monumenten Zuidplas

  1. Adri den Boer schreef:

    In 2010 is na een sloopvergunning van B&W van Zuidplas het pand Dorpsstraat 214 te Zevenhuizen tegen de vlakte gegaan. De gem. monumentencommissie van Zevenhuizen-Moerkapelle was daarmee in 2009 akkoord gegaan vanwege de slechte staat en Zuidplas had nog niet zo’n commissie.

  2. Adri den Boer schreef:

    In 2018 is het vm gemeentemonument Julianaweg 4 Zevenhuizen vervangen door nieuwbouw, het was in dec. 2015 door B&W van de lijst afgevoerd, maar bleef op websites staan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *