Cultuur en Recreatie.

Het gebied van de Zuidplaspolder en aangrenzende polders is dynamisch. Hier komen stad en platteland samen. Ingeklemd tussen Rotterdam, Gouadmin-ajax[1]da, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer. Op nog geen 15 kilometer van het centrum van de wereldhavenstad Rotterdam zijn er weilanden, akkers en verstilde dorpen. Het bestaat uit de karakteristieke dorpen Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Moerkapelle en Waddinxveen.

Het gebied herbergt bezienswaardigheden die uitnodigen om het gebied te bezoeken. Nog altijd is de ontstaansgeschiedenis van het gebied goed te zien. Dijken, molens  en polders ademen een eeuwenoude historie waarvan de strijd tegen het ringvaart 5water een belangrijk onderdeel uitmaakte. Dit gebied in de laagste, bewoonde, polder van Europa is aantrekkelijk om zomaar doorheen te fietsen of te wandelen (zie boven in het menu de fiets- en wandelroutes).

Een bezoek aan dit gebied kan goed worden gecombineerd met een bezoek aan Gouda of Rotterdam.

Het Platform Mooi Zuidplas is trots op dit gebied dat gedeeltelijk onder het Nationaal Landschap Groene Hart valt.
In de ogen van het platform verdient dit gebied, als Poort naar het Groene Hart, meer aandacht zowel wat de natuur als de cultuurhistorische waarden betreft.
Via de volgende links kunt u meer te weten komen van dit mooie poldergebied en de dorpen:

De dorpen in de Zuidplaspolder
Natuur- en recreatiegebieden.
– Rijksmonumenten
Gemeentelijke monumenten
Streekprodukten

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *