Aanleg van een historische beeldentuin in Drost-IJsermanpark te Moordrecht

De Milieuvereniging Zuidplas en de Historische Vereniging Moordrecht (HVM) gaan samen een historische beeldentuin inrichten in het Drost-IJsermanpark rond het voormalige weeshuis (nu verzorgingshuis) aan het Westeinde. 

Levendige discussie over DIJ Beeldentuin

In het park komt een zestal objecten die episodes uit de Moordrechtse geschiedenis weergeven.
Bij de objecten worden borden geplaatst waarop informatie wordt gegeven over de geschiedenis die deze objecten uitbeelden.

Geïnteresseerden kunnen de objecten adopteren.

De Milieuvereniging Zuidplas is al actief in de Stinzentuin (een initiatief van Suze Peters) van het Drost-IJsermanpark. Ook wordt er door deze vereniging,  aansluitend aan het park, een groene cultuurwandeling naar de dorpskern van Moordrecht ontwikkeld. De route van de wandeling zal de groene plekken in Moordrecht verbinden met het bestaande cultureel erfgoed in de dorpskern.

De beeldentuin kan naar verwachting vanaf het najaar van 2020 worden bezocht.

Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente Zuidplas, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de Stichting van Drost-IJserman.

Voor meer informatie zie: www.historischeverenigingmoordrecht.nl/

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Cultureel erfgoed, Excusies/ wandelingen, Flora en fauna. Bookmark de permalink.

2 reacties op Aanleg van een historische beeldentuin in Drost-IJsermanpark te Moordrecht

  1. Adri den Boer schreef:

    In 1990 kocht de gemeente Moordrecht voor bijna 6500 gulden een bronzen beeld van de Goudse kunstenaar Peter Tredgett. ‘Symbol to time’ was de naam en er leven nog genoeg oud-raadsleden die vast graag die titel van hun aankoop in het Nederlands uitleggen! Het is nu in de beeldentuin het slechts onderhouden beeld van Zuidplas, overwoekerd met klimop. Wanneer wordt dit ook opgeknapt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *