“Zuidplas moet een gemeente zijn waar je graag recreëert”

Moordrecht – Raadsleden, ondernemers, omwonenden en actiegroepen kwamen woensdagavond 4 november bijeen in de Pleisterplaats in Moordrecht om te discussiëren over recreatie in Zuidplas. “Wat er aan recreatie is, moet beter benut worden.”

Doel van de avond was om met de input van alle belanghebbenden een visie op te stellen voor de raadsvergadering op 26 januari 2016. De avond werd ingeluid met een presentatie van Arend Hoogeveen van Platform Mooi Zuidplas. “We moeten de landschappelijke, culturele en natuurwaarden van de Zuidplas zichtbaar maken en benoemen”, zo schetste hij de missie van het platform. Hoogeveen stipte kansen aan op het gebied van wandelen, fietsen, sport/spel, cultuurbeleving en waterrecreatie. Als toekomstidee noemde hij een uitkijktoren op NAP-niveau. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoogeveen gaf het presenteerstokje door aan Tinco Lycklama van het Bureau Ruimte en Vrije Tijd. Lycklama presenteerde de resultaten van het onderzoek dat zijn bedrijf deed naar het vrijetijdsgedrag van de inwoners van Zuidplas. Hij onderscheidde hun gedrag in zeven groepen aan de hand van een kleur. Zo werden typen recreatiemensen in kaart gebracht, zoals bijvoorbeeld ‘gezellig lime’, ‘ondernemend paars’ of ‘uitbundig geel’. Opvallend aan de onderzoek was dat in Moerkapelle sportieve en actieve recreanten bleken te wonen, terwijl rust en ontspanning de voorkeur blijken te genieten bij recreatief Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze uitkomsten stroken niet volledig met de beeldvorming van deze dorpen.

Na de twee presentaties werden de aanwezigen in drie groepen verdeeld, om te discussiëren over de mogelijkheden voor recreatie in de gemeente. Een van de uitkomsten was dat als er een nieuwe voorziening komt, deze aanvullend moet zijn op wat er al is. Daarnaast moet beter benut worden wat er al is; de marketing en bereikbaarheid moeten verbeteren. Ook arrangementen kunnen van waarde zijn.

Al deze input zal door de gemeente worden bewerkt tot een visie en die zal gebruikt worden in de raad. D66-wethouder Rik van Woudenberg sloot de avond af: “De gemeente Zuidplas moet een gemeente zijn waar je graag recreëert.”

(Bron: www.hvhonline.nl, 13-11-2015)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Excusies/ wandelingen, Landschap, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *