Zuidplas blijft achter als het om het Bentwoud gaat

Moerkapelle – Slechts een smal slootje zorgt ervoor dat de inwoners van Moerkapelle niet gemakkelijk toegang hebben tot het Bentwoud. Alleen door een aantal kilometers om te rijden in de richting van Zoetermeer kunnen de Moerkapellenaren het nieuwe stuk natuur tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop betreden. En dat is zonde, vindt de SP

Toegankelijkheid BentwoudOm aandacht te vragen voor de situatie langs het Bentwoudpad, ten noorden van het dorp Moerkapelle, organiseerde de SP zaterdag 24 oktober een wedstrijdje slootje springen. Ware het niet dat de springstokken niet werden geleverd en het feestje daardoor letterlijk in het water viel. Om toch de aandacht te vestigen op de toegankelijkheid van het Bentwoud, trok afdelingsvoorzitter Roy Korbijn zijn laarzen aan en demonstreerde hoe ‘gemakkelijk’ het nu is om vanuit Moerkapelle naar het Bentwoud te gaan. Hij stond bijna tot aan zijn heupen in het water en liet zien dat het niet mogelijk is de overkant te bereiken zonder een nat pak te halen.

Het voorstel van de SP is om twee voetgangersbruggetjes te realiseren. Een ter hoogte van de Middelweg/ Bentwoudpad en de andere ter hoogte van de Herenweg/ Bentwoudpad. “Vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Waddinxveen is er al een verbinding of wordt eraan gewerkt. Alleen Zuidplas blijft nog achter”, vertelt Roy Korbijn. “En dat terwijl het echt een prachtig stuk natuur is dat ook interessant is voor jongeren.”

Fractievoorzitter Jan Baas ziet een aansluiting met het Bentwoud ook als een aanwinst voor Zuidplas: “De doorstroom richting Zuidplas is dan weer een stuk makkelijker, wat wellicht extra dagjesmensen naar onze gemeente brengt.”

De SP heeft op petities24.com een petitie online staan die nog tot en met 1 november kan worden ondertekend.

(Bron: hvhonline.nl, 28 -10-2015)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Landschap, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *