Wandelwerkgroep

Leden van Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas weer terug in de bebouwde kom van Moordrecht

Leden van Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas

De wandelwerkgroep is op 5 november 2013 opgericht en bestaat uit 15 inwoners van Zuidplas, Waddinxveen en Rotterdam (Nesselande).

De leden wandelen graag en zouden graag meer ommetjes kunnen maken rond de dorpen van Zuidplas en omgeving. Liefst met af en toe een stukje boerenlandpad.

Wandelnetwerk Zuidplas
Het doel van de werkgroep is het realiseren van meer wandelmogelijkheden, zo veel mogelijk over onverharde paden, rond de dorpen van Zuidplas en met verbindingen naar wandelgebieden zoals in de Krimpenerwaard en Bentwoud. Het eindresultaat wordt een digitale kaart van het Wandelnetwerk Zuidplas met informatie over bijzonderheden langs de routes.

De werkgroepleden verzamelen informatie over populaire bestaande routes zoals de Hitlandroute en langs de Ringvaart. Ook wordt er gepuzzeld aan nieuwe ommetjes, zoals een “Laagste Punt route”. De wandelwerkgroep probeert regelmatig een nieuw bedachte wandeling.

Afgevaardigden van het Platform Mooi Zuidplas overleggen met de gemeente over het Wandelnetwerk Zuidplas en een recreatieve kaart. De werkgroep wordt ondersteund door Te Voet, de belangenvereniging voor wandelaars.

Wandelroutes

De routes die definitief vastgesteld en voldoende gedocumenteerd zijn worden voorzien van een nummer en gepubliceerd in het overzicht Mooi Zuidplas Wandelroutes.

Doe en denk mee!
Nieuwe leden voor de werkgroep zijn nog steeds hartelijk welkom. Stuur even een mailtje naar wandelen@mooizuidplas.nl om je aan te melden. Is lid worden van de werkgroep je nét iets te formeel maar wil je toch graag je ideeën kwijt? Zet het dan op de mail naar ommetjes@mooizuidplas.nl en het wordt meegenomen.

Wil je meewandelen? Stuur even een mailtje naar wandelen@mooizuidplas.nl.

 

 

 

1 Reactie op Wandelwerkgroep

  1. s krijgsman schreef:

    goedemorgen , mijn vriend en ik hebben afgelopen zondag route 6 gelopen wat een geweldige tocht ik wist niet dat de omgeving in Moerkapelle zo mooi was terwijl ik mijn leven lang (63) in Moordrecht woon .
    We gaan zeker ook de ander tochten lopen en er volop van genieten .

    mvg Sarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *