MZW07 – Routebeschrijving

Vanaf Korenmolen Windlust wandelt u over de ’s Gravenweg naar Hitland. Op de IJsseldijk passeert u het monument ‘Een dubbeltje op zijn kant’ en de gerestaureerde Steenovens Klein Hitland.

Start: parkeerplaats Korenmolen Windlust en Dagcentrum Korenaer, Kortenoord, Niewerkerk aan den IJssel.

Steek de weg (Kortenoord) bij Korenmolen Windlust over en ga met de trap de dijk af, beneden linksaf (De Vijf Boeken). Op driesprong links aanhouden, aan het einde rechtsaf, de ‘s-Gravenweg. Eerste fietspad linksaf, Molenweteringpad.

Op 1e kruising met verhard fietspad rechtsaf (Dijkpad) en vervolgens eerste half verharde pad linksaf, Tuinenpad. Direct na de volkstuintjes rechts van u de weg (Hitlandse laan) oversteken. Hou de ijsbaan links van u. Na de ijsbaan met de bocht mee naar links lopen, vervolgens het eerste pad rechtsaf tot op verhard fietspad (Molenweteringpad). Rechtdoor over de stenen brug en met de bocht mee naar rechts. Rechts van u de fundamenten van een watermolen. Het eerste half verharde pad linksaf, Maaltochtpad, na ongeveer 600 m rechtsaf (u kunt op het Molenweteringpad ook het tweede pad (enkele tientallen meters verder) linksaf nemen, dit is vaak wat minder modderig).

Aan het eind via de trap de dijk oplopen en deze oversteken naar het onverharde vlakke deel halverwege het talud, rechts het monument Een dubbeltje op z’n kant. Op het talud linksaf en dit graspad vervolgen tot op een breed stuk. Aan het eind van dit stuk grasland linksaf naar de Steenovens. Tussen de eerste en de tweede oven via de trap naar beneden, daarna rechtsaf (Hitlandse laan).

Na ongeveer 500 m rechtsaf het verharde pad het bos in. Aan het eind rechtsaf (Wielenpad). Het Wielenpad vervolgen, de ruiterpaden negeren. Op een kruising met een verhard fietspad rechtdoor. Bij een open stuk rechts van u twee wielen (kleine vennetjes die zijn ontstaan door vroegere dijkdoorbraken). Op kruising met verhard fietspad rechtsaf (Molenweteringpad), aan het eind rechtsaf (‘s-Gravenweg). Op kruising rechtdoor ‘naar boven’, Kortenoord weer naar het startpunt bij Molen Windlust.

Aan-/aflooproutes van/naar Openbaar Vervoer wandelingen in Hitland:

Vanaf NS-station Nieuwerkerk aan den IJssel
Arriva buslijn 190 (NS station Rotterdam Alexanderpolder – NS station Gouda) halte Raadhuisplein Nieuwerkerk
Arriva buslijn 383 (Busstation Krimpen a/d IJssel – CS Den Haag) halte NS-station Nieuwerkerk (rijdt alleen ‘s-morgens in de spits en ‘s-middags).

Over de Kerklaan/’s-Gravenweg:
Loop vanaf NS-station de Kerklaan op in oostelijke richting, op kruising met verkeerslichten (Schielandweg) rechtdoor. Aan het eind rechtsaf, ‘s-Gravenweg, na 200 m. linksaf, Hitlandselaan. Pak hier na 50 m de wandeling Ommetje Hitlandbos op, of, voorbij de ijsbaan (rechts van u), de wandeling Struinen door Hitland.

Vanaf molen De Windlust op de Kortenoord naar Hitland
Arriva buslijn 190 (NS station Rotterdam Alexanderpolder – NS station Gouda) halte ‘Gemaal’ op de Kortenoord.
Loop de Kortenoord in westelijke richting op naar Korenmolen Windlust (theeschenkerij Korenaer). Pak hier de wandeling Ommetje Hitlandbos op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *