MZW04 – Routebeschrijving

Start/eindpunt uitkijktoren op parkeerplaats Van Opheusdenweg/Slingerkade

Loop terug naar de ingang van de parkeerplaats, langs het informatiebord, en ga rechtsaf, fietspad Kalmoeslaantje. Loop over het vlakke talud rechts van het fietspad. Eerste weg rechtsaf, Lisdoddelaantje en vervolgens na 100 meter linksaf naar beneden het graspad oplopen. Aan het eind naar rechts buigen het bruggetje over, op het fietspad rechtsaf en na 30 meter linksaf naar beneden het graspad oplopen. Na de hoogspanningsmast meebuigen naar rechts. Het pad (slingerend) ongeveer 750 meter volgen.

U steekt met een rechts-links slinger twee bruggetjes over en vervolgt het pad. Aan het eind rechtsaf, fietspad Kattenstaartlaantje. Eerste weg rechtsaf, fietspad Egelskoplaantje (beginpunt als u vanaf Arriva buslijn 175 loopt). U kunt hier ook links naar beneden op de grasoever lopen. Na 500 meter linksaf, 2 bruggetjes oversteken en op kruising met voet-/fietspad (Adriaan Huysmanpad) rechtdoor over pontonbrug.

Het schelpenpad over het eilandje volgen en na de brug direct linksaf, Adriaan Huysmanpad. U loopt langs vier natuureilanden. Na ongeveer 800 meter passeert u aan uw rechterhand het vogelkijkpunt. Kort daarna linksaf, de brug over en het schelpenpad over het eilandje volgen. Via een brug gaat u het eilandje af, rechtsaf en vervolgens bij rustbankjes en info-bord rechtsaf. Eerste weggetje links (schelpenpaadje door het rietveld), aan het eind rechtsaf (Adriaan Huysmanpad).

Over de brug, de Middelweg oversteken en na nog een brug, rechtsaf langs het water (Egelskoplaantje). Voorbij de dijk komt u bij het info-bord “De Uitlaat”. Maak linksomkeert en neem het graspad en het trappetje naar boven de dijk op over het graspad. Na ongeveer 100 meter rechtsaf via de trap naar beneden en het graspad volgen door het plas-/drasgebied met de sloot steeds rechts van u. Weer terug bij de dijk naar boven lopen en bij de waterdoorlaat rechtsaf over de Slingerkade en ter hoogte van de uitkijktoren de dijk aflopen (of via het fietspad) weer naar het beginpunt. Ter hoogte van de uitkijktoren kunt u rechtsaf de dijk afklimmen of verderop het fietspad rechtsaf nemen naar de ingang van de parkeerplaats.

Start in Zevenhuizen op het Zuideinde bij bushalte Middelweg (vice versa 1 kilometer extra): Arriva buslijn 175 (Waddinxveen – Rotterdam metrostation Nesselande) in Zevenhuizen op het Zuideinde, halte Middelweg. Vanaf bushalte richting Zevenhuizen lopen en eerste weg linksaf, Middelweg. Eerste weg rechtsaf, brug over (fietspad Egelskoplaantje). Vanaf hier de route oppakken in het plas-/drasgebied.

1 Response to MZW04 – Routebeschrijving

  1. Adrie Molendijk schreef:

    Interesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *