MZW02 – Routebeschrijving wandeling Laagste punt van Nederland (9 km)

Vertrek bij de bushalte (buslijn 190, halte “Sluislaan”) van de Smidse in de Koningin Julianastraat.  Er zijn  voldoende parkeerplaatsen (ook eventueel voor en net over de kanaalbrug).

Ga vanaf de Smidse rechtsaf, met de sloot aan uw linkerkant, naar de Kerklaan. Ga rechtsaf richting Dorpskerk. Bij het Kerkplein linksaf de Oost Buurtstraat in. Na ongeveer 100 meter rechtsaf een smal gangetje naar boven. Op de dijk rechtsaf de Dorpsstraat in. Neem na 100 meter links een kijkje op de Veerstoep bij de pont (waar de auto’s achteruit op of af moeten).

Vervolg de Dorpsstraat en blijf op de dijk. Ga rechtdoor het Westeinde op, langs het oude gemeentehuis. Voorbij de grote vijver benedendijks verdergaan. Neem direct na het grafmonument (links) rechtsaf schuin naar beneden het voetpaadje naar de Emmastraat. Vervolg de Emmastraat onder de dijk in dezelfde richting. Bij de hoek schuin naar rechts oversteken, de Prinses Margrietstraat in.

Neem voorbij de sloot vóór de huizen rechtsaf het voetpad. Je komt uit op de Koningin Julianastraat bij de Ringvaart (zie links het standbeeld/monument). Ga rechtsaf en dan linksaf de Bernhardbrug over. Dan meteen linksaf de Westringdijk op. Links aanhouden en de ringvaart volgen, Markering LAW (rood-witte bordjes).

Buig met de weg mee onder het Abraham Kroes-gemaal door. Aan de rechterkant ziet u de de groene visheveltrap. Daarna linksaf het gras in, over enkele hekken. Volg de graskade langs de ringvaart. Bij de boerderij gaat u naar rechts toe, door of over het hek. U verlaat nu de LAW. Ga naar rechts de Tweede Tochtweg op. Na ca 800 m kruist u de spoorweg. Na nog eens ca 700 m neemt u rechtsaf  de Parallelweg Zuid. Let op, dit is een weg met snelverkeer; loop waar mogelijk in de grasberm! Bij de ingang van Van Vliettrucks komt u langs het Monument Laagste Punt. Ca 250m verderop staat een informatiebord Laagste Punt.

Het Laagste Punt ligt aan het eind van de smalle strook land die links naast het informatiebord richting de spoorlijn gaat. Voor de smalle strook land is in juni 2014 een hek geplaatst. Ga om de wandelroute te vervolgen ongeveer 300 meter verderop rechtsaf de Spoorweglaan op.

U kruist het spoor. Aan het eind linksaf de Oude Spoorbaan op. Na het bruggetje wordt de Oude Spoorbaan een fietspad. Ga vlak voor de bebouwing rechtsaf, slinger mee naar links en naar rechts, u komt uit op het fietspad langs Middelweg. Volg het fietspad ca 1 Km tot over de brug van de ringvaart.

Na de brug rechtsaf de Koningin Julianastraat in. U komt uit bij het beginpunt bij de Smidse.

 

2 Responses to MZW02 – Routebeschrijving wandeling Laagste punt van Nederland (9 km)

  1. Jaap Rook schreef:

    Aan het begin wordt gesuggereerd dat er op de Smidse genoeg parkeerplaatsen zijn. Let op: Het is wel een “blauwe zone”

  2. PMZ schreef:

    Let op: De graskade vanaf het gemaal tot aan de Tweede Tochtweg is in de praktijk niet doorgankelijk! De LAW is om die reden omgelegd via het fietspad langs de IJsseldijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *