MZW01 – Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos (8 km)

Ontdek de groene verrassingen tussen Zuidplas en Rotterdam.

Routebeschrijving

Start in Oud Verlaat op het parkeerplaatsje tegenover Vlietkade 30. Loop in noord-westelijke richting de Vlietkade op, langs het grasveldje met de open klokkenstoel van de kapel van de Nederlandse Hervormde Gemeente. Op kruising (met de Nesseweg) rechtdoor. Aan het eind van de Vlietkade linksaf, Rottekade. Na ongeveer 600 m linksaf naar beneden over een half verhard laarzenpad (op paaltjes aangegeven) door het Nessebos langs de imkerij van het Ambrosiusgilde (rechts van u). Aan het eind van het pad op asfaltweg, rechtsaf(Nesseweg).

Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas in het Nessebos

Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas in het Nessebos

Na enkele tientallen meters linksaf door het hek, het fietspad oversteken en rechtdoor via een klaphek/veerooster het halfverharde laarzenpad in het Nessebos vervolgen. Blijf het brede pad deels gravel/deels grasdijk in zuidoostelijke richting volgen**. Aan het eind door klaphek/veerooster de  weg(Wollefoppenweg) oversteken en rechtdoor over het linker halfverharde pad.

**Na enkele rechts/links-bochten van het gravelpad kunt u bij een bos rechts van u waar brede gravelpad een bocht naar links maakt, er ook voor kiezen rechtdoor in zuidoostelijke richting te gaan over het graspad. U loopt dan over het Roosenschoonpad tussen twee vennetjes. Aan het eind het hek door en linksaf, Wollefoppenweg. Na 500 meter bij het bord ‘Oud Verlaat’ rechtsaf naar beneden het linker halfverharde pad nemen en de oorspronkelijke route vervolgen.

Het pad slingert achter de bebouwing langs en eindigt op een asfaltpad. Neem het pad naar rechts tussen weilanden door. Aan het eind brug over en direct linksaf.

Op driesprong schuin naar rechts het gravelpad nemen en dat vervolgen door de doorgang in een dijk. Aan het eind van het pad met aan weerszijden berkenbomen rechtsaf en vervolgens linksaf. Aan het eind linksaf en direct weer rechtsaf met rechts van u de pluktuin van Orion, blijf het gravelpad volgen. Aan het eind, brug over en linksaf. Aan het einde van het pad linksaf (Jacques de Graaffweg).

Kosboulevard langs de Zevenhuizerplas

Kosboulevard langs de Zevenhuizerplas

Op kruising met weg (Wollefoppenweg) rechtdoor en direct daarna rechtsaf het fietspad oplopen. Na ongeveer 400 m. linksaf, de Siciliëboulevard.

Met een karakteristieke woonboerderij links van u loopt u naar het strand/boulevard in Nesselande aan de Zevenhuizerplas, vlak vóór de plas linksaf, met links van u het skatepark en de Zevenhuizerplas rechts van u.

Aan het eind linksaf de parkeerplaats af en over een brug. Direkt daarna linksaf (onverhard graspad) en blijven volgen met het water aan de linkerhand. Waar de sloot ophoudt vervolgt u het pad langs de plas. Volg dit halfverharde pad met de Zevenhuizerplas rechts van u ongeveer 1,2 km (tot afvalbak 129), linksaf. Op kruising met Wollefoppenweg rechtdoor, tussen hekken door over een schelpenpaadje. Aan het eind (iets omhoog lopen) rechtsaf naar het beginpunt op de Vlietkade.

7 Reacties op MZW01 – Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos (8 km)

 1. Anne Korevaar schreef:

  Ontzettend leuke wandeling. Met veel plezier dit stukje Nederland ontdekt. Nog even wat praktische punten: Bij Vlietkade 25 is geen parkeerplaats. Beter is het om te parkeren naast de school. Ook klopt het niet om vanaf Vlietkade richting de NH kapel te lopen het is juist de andete kant op.

 2. DWC schreef:

  kan je die route in GPX omzetten?

 3. PMZ schreef:

  Als je op het kaartje op AFSTANDMETEN.NL klikt, opent de roete zich in Afstandmeten.nl. Je hoeft niet in te loggen.
  Linksboven kan je dan kiezen voor Export. Je krijgt een keuze uit diverse export-formaten, waaronder gpx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *