Wandelroutes

De polders in Zuidplas zijn altijd dichtbij en nodigen uit om te gaan wandelen. Langs de Ringvaart, naar het laagste punt van Nederland. Vanuit de dorpen en buurtschappen zijn mooie wandelingen te maken door verschillende recreatiegebieden en langs verschillende bezienswaardigheden.

De wandelwerkgroep Mooi Zuidplas heeft met liefde voor het gebied de hierna genoemde volgende wandelingen beschreven. De Wandelwerkgroep Mooi Zuidplas heeft nog meer routes in ontwikkeling. Zodra een wandeling voldoende is gedocumenteerd en getest wordt die hier gepubliceerd. De werkgroep ontvangt graag uw tips voor leuke ommetjes.

De Mooi Zuidplas Wandelingen 01 t/m 08 zijn ingetekend op de Recreatiekaart Zuidplas Gewoon Grenzeloos die is uitgegeven door de Gemeente Zuidplas.routes samengesteld.

Wandelpad bij Oud Verlaat

Wandelpad bij Oud Verlaat

MZW01 – Rondwandeling Oud Verlaat en Nessebos (8 km)
Oud Verlaat is het vertrekpunt van een afwisselende route langs een deel van de Zevenhuizerplas en de Rotte door het Nessebos.

MZW02 – Rondwandeling Laagste punt van Nederland (9 km)
Vanuit de historische dorpskern van Moordrecht loopt u door weilanden naar het laagste punt van Nederland (- 6,76 meter onder NAP).

MZW03 – Rondwandeling Roeibaan en Koornmolengat (9 km)
Vanaf de uitkijktoren op de grote parkeerplaats in de Eendragtspolder wandelt u rondom het grootste waterbergingsgebied van Nederland en het natuurgebied Koornmolengat.

MZW04 – Ommetje Eendragtspolder (6 km)
In de Eendragtspolder kunt u door het aansluitende plas-/drasgebied struinen, over de eilandjes langs de oever van de Zevenhuizerplas.

MZW05 – Rondwandeling Molenviergang en Koornmolengat (9 km)
Vanuit het Raadhuisplein in Zevenhuizen loopt u langs de Ringvaart naar de Molenviergang aan de Rotte en over de Rottedijk weer terug.

MZW06 – Rondwandeling Moerkapelle (8 km)
Vanuit de historische dorpskern van Moerkapelle loopt u langs een aantal pittoreske molenstompen naar de oorsprong van de Rotte. Deze wandeling sluit aan op een ‘uitstapje’ in het Bentwoud.

foto-4

Hitland

MZW07 – Ommetje Hitlandbos (7 Km)
Vanaf Korenmolen Windlust wandelt u over de ’s Gravenweg naar Hitland. Op de IJsseldijk passeert u het monument ‘Een dubbeltje op zijn kant’ en de gerestaureerde Steenovens.

MZW08 – Struinen door Hitland (10 km)
Vanaf een parkeerplaats aan het Hitlandse laantje leidt deze wandeling u door de weilanden naar Ver-Hitland. Terug over de IJsseldijk passeert u de Werkhaven met z’n karakteristieke woonboten.

MZW09 – Dorpswandeling Nieuwerkerk aan den IJssel (5 of 8 km)
Deze wandeling begint op het Raadhuisplein en voert langs mooie en interessante plekjes en monumenten in en rond het dorp Nieuwerkerk aan de IJssel.

MZW10 – Ommetje Abraham Kroes Gemaal (5 km)
Van het startpunt Korenmolen Windlust wandelt u langs de Hollandsche IJssel richting Moordrecht en bij het gemaal Abraham Kroes wandelt u langs de Ringvaart van de Zuidplaspolder weer terug naar Nieuwerkerk aan den IJssel.

MZW12 – Moordrecht Oost (7 km)
Vanuit het monumentale centrum van Moordrecht langs de Hollandsche IJssel naar Gouda en via de Ringvaart en Westergouwe weer terug.

MZW13 – IJsselpadwandeling (25 km)
In 2019 zal het Hollandse IJsselpad worden uitgebreid. De uitbreiding loopt vanaf de Waaiersluis in Gouda naar de uitmonding van de Hollandse IJssel in de Nieuwe Maas bij de Stormpolder in Krimpen aan de IJssel. U kunt hem nu al lopen. 

 

 

2 Responses to Wandelroutes

 1. Sandy schreef:

  ”De Mooi Zuidplas Wandelingen 01 t/m 08 zijn ingetekend op de Recreatiekaart Zuidplas Gewoon Grenzeloos die is uitgegeven door de Gemeente Zuidplas.”

  Helaas kan er niet op de link geklikt worden dan staat er, ”er is iets fout gegaan”

  Groetjes Sandy

  Hotel Nieuwerkerk

  • PMZ schreef:

   Beste Sandy,
   Helaas hebben wij wat problemen gehad met onze website. Als het goed is zijn die nu (voor korte tijd) verholpen en kunt u nu via http://www.mooizuidplas.nl alle informatie krijgen over de acht wandelingen.
   Met een vriendelijke groet,
   Platform Mooi Zuidplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *