Wandeling op 31 maart 2017 met de Wandelgroep Platform Mooi Zuidplas/ Wandelknooppuntennetwerk.

Een nieuwe wandeling van de Wandelgroep van Platform Mooi Zuidplas. Het eerste paaltje van het wandelknooppuntennetwerk in Zuidplas.

Wandeling
De Wandelgroep van Platform Mooi Zuidplas heeft een nieuwe wandeling georganiseerd op vrijdag 31 maart 2017. De wandeling is ongeveer 11 km en start deze keer in Hazerswoude-Dorp.

De route (Spookverlaatroute) gaat door polder, natuurgebied (met vogelkijkhut) en kwekerijlandschap.

We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de Hervormde Kerk, Dorpsstraat 64, Hazerswoude.

Aanmelden kan via e-mailadres: wandelen@mooizuidplas.nl

Wandelknooppuntennetwerk
Naast het verzorgen van deze 2-maandelijkse wandelingen is de wandelgroep van Platform Mooi Zuidplas ook betrokken bij het realiseren van wandelknooppuntennetwerk in de gemeente Zuidplas. Verleden jaar hebben de vrijwilligers mogelijke knooppunten en wandelroutes bepaald en die aan de gemeente en de provincie voorgelegd. In de loop van 2017 wordt het gehele netwerk gerealiseerd. De verwachting is dat het netwerk volgend voorjaar in gebruik genomen kan worden. Net als bij het fietsroutenetwerk kun je binnen het knooppuntensysteem genummerde wandeltrajecten met elkaar combineren om zo tot een wandeling op maat te komen.

Het eerste paaltje van het routenetwerk is nu geslagen bij de Doortocht in Nieuwerkerk. paalteje wandelnetwerk

Het routenetwerk in de gemeente Zuidplas sluit aan op die in de omliggende gemeenten. Verder komen er nog informatiepanelen langs de route of op startpunten waarop een overzichtskaart en informatie over de omgeving te zien is. Zo wordt ook een deel van de geschiedenis, de waarde van sommige gebieden voor de natuur en de cultuurhistorie van de gemeente Zuidplas onder de aandacht gebracht.

(zie ook www.mooizuidplas.nl/wandelroutes)

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Excusies/ wandelingen, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *