Veel rijkdom aan Rommel tijdens Zevenhuizense taxatiemiddag.

De “Rommel of Rijkdom” taxatiemiddag bij de Historische Vereniging in Zevenhuizen heeft zaterdag 14 november veel belangstelling getrokken. Mensen konden antwoord krijgen op de vraag of een bijzonder historisch bezit nou Rommel of Rijkdom betrof.

Uiteindelijk bleken de aangedragen schilderijen, klokken, vazen, speelMountain Viewgoed en andere spullen vaak onder de categorie rommel te vallen gezien de waarde. Maar doordat het vaak voorwerpen uit erfenissen betreffen is er toch sprake van Rijkdom.

Belangstellenden stonden al om 11 uur voor de deur te wachten omdat ze de eersten wilden zijn. De deuren van “Ons Verleden” gingen pas om 12.00 uur open. Vier taxateurs zaten klaar om de klokken en sieraden, oude ansichtkaarten, antiek speelgoed en schilderijen te bekijken. De taxateurs zijn langer doorgegaan dan de beloofde eindtijd om 16. 00 uur om iedereen van een antwoord te voorzien. Uiteindelijk bleek dat er een schilderij bij was dat afkomstig leek uit “de Haagse school” maar uiteindelijk “geschilderd naar voorbeeld van” en daardoor zo’n 900 euro waard was. Ook een aantal oude klokken bleken in de tegenwoordige tijd geld op te kunnen brengen. In één geval ging het om meer dan 2.000 euro.

Gezien de opkomst was de “Rommel of Rijkdom middag” in Zevenhuizen voor herhaling vatbaar. Wanneer deze herhaling er komt is alleen nog niet bekend.

(Bron:www. omroepzuidplas.nl, 18-11-2015)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Cultureel erfgoed, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *