Staatsbosbeheer gaat recreatiegebied Rottemeren beheren

Groene Hart Media Staatsbosbeheer beheert vanaf 1 januari 2017 de recreatiegebieden van 7 natuur- en recreatieschappen in Zuid-Holland en Zeeland. Vandaag is met recreatieschap Rottemeren de laatste samenwerkingsovereenkomst getekend. Met de andere recreatieschappen zijn dit najaar ook overeenkomsten bereikt.

Groenservice Zuid-HollandEendragtspolder

Provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer kwamen al eerder overeen dat Staatsbosbeheer het personeel en taken van de G.Z-H (Groenservice Zuid-Holland) per 1 januari 2017 krijgt overgedragen. De G.Z-H, die als uitvoeringsorganisatie van de provincie Zuid-Holland jarenlang het beheer voor de recreatiegebieden uitvoerde, houdt op te bestaan. Vanaf 1 januari treden de ruim 100 medewerkers van G.Z-H in dienst van Staatsbosbeheer.

Groen woon- en vestigingsklimaat

De provincie Zuid-Holland geeft met deze overeenkomsten uitvoering aan haar intentie om meer op hoofdlijnen te sturen en niet meer betrokken te zijn bij de operationele beheertaken. Staatsbosbeheer wil vanuit de rol als beheerder van natuur- en recreatiegebieden een sterke bijdrage leveren aan een groen woon- en vestigingsklimaat in de stedelijke regio’s van Nederland.

Beleving gebied blijft hetzelfde

In 2017 kunnen recreanten met minstens net zoveel plezier gebruikmaken van de (natuur-) en recreatiegebieden in Zuid-Holland en Zeeland als voorheen. Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer: “Wij zijn trots om met de natuur- en recreatieschappen de komende jaren samen te werken. Het is onze ambitie om de recreatiegebieden samen met de omgeving, met veel betrokkenheid van bezoekers en vrijwilligers verder te ontwikkelen en nog mooier en toegankelijker te maken.” Voor de bezoekers van de gebieden verandert er niet veel; men komt alleen boswachters in andere bedrijfskleding tegen.

(Bron: www.staatsbosbeheer.nl – 12-12-2016)

Dit bericht is geplaatst in Flora en fauna, Landschap, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *