SP jongeren organiseren SPringstok wedstrijd in het Bentwoud.

De jongeren afdeling van de SP “ROOD Zuidplas” organiseert op zaterdag 24 oktober een Springstok wedstrijd in het Bentwoud bij Moerkapelle. Met de ludieke actie wil men aandacht vragen voor de bereikbaarheid van het recreatiegebied vanuit Moerkapelle.

De jonge socialisten willen dat het Bentwoud met meer verbindingen bereikbaar is. Tussen het recreatiegebied en Moerkapelle ligt een brede sloot die voor een barrière zorgt. Daarom wordt er een wedstrijd “slootje springen op de SP manier” georganiseerd.

De socialisten in Zuidplas willen graag dat er naar de mogelijkheid gekeken wordt om twee voetgangers/fietsbruggetjes de verbinding te laten vormen tussen Zuidplas en het Bentwoud. Dit ter hoogte van Middelweg/Bentwoud en Herenweg/Bentwoud. Het gebied wordt dan beter bereikbaar voor recreanten maar ook voor hulpdiensten.mzw06_bentwoud_met_route

Naast de twee bruggetjes wil met ook graag een aantal informatie borden in het gebied om zo de historie van de streek beter duidelijk te maken.  “Wij dagen elke inwoner van Zuidplas, gemeenteraadsleden, college en leden van de Provinciale Staten uit om mee te doen aan onze wedstrijd. Het is zo’n mooi gebied en het biedt kansen” zegt Jamie Weinhold van ROOD Zuidplas.

Iedereen kan en mag kosteloos meedoen met de Springstok wedstrijd. Alleen komen kijken mag natuurlijk ook. Aanmelden kan tot 19 oktober. ROOD heeft al vele gasten uit de politiek uitgedaagd om te komen springen en hoopt ook op belangstelling van buitenaf. Naast de ludieke wedstrijd is men ook een petitie gestart die zowel via internet als op de dag zelf getekend kan worden

De petitie loop tot 1 november 2015 en zal daarna worden aangeboden aan zowel de Provinciale Staten als de gemeente Zuidplas. Aanmelden voor de springwedstrijd kan op zuidplas@sp.nl of op ROODzuidplas@gmail.com.

(Bron: www.omroepzuidplas.nl, 12/10/2015)

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Landschap, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *