Rob Belterman één van de winnaars mooiste natuurfoto Zuid-Holland. 

aap-86666

De winnende foto van Rob Belterman

De Zuidplasser Rob Belterman is, naast Tanja Hensing en Jolanda Bakker, één van de winnaars van de wedstrijd ‘Mooiste natuurfoto uit Zuid-Holland’ op Instagram.

Ook voor onze website heeft Rob regelmatig foto’s aangeleverd.

JuvenieleWoudaap(juli)-84201

Eén van de jonge vogels.

Rob wij (de deelnemers van het Platform Mooi Zuidplas) willen je dan ook van harte feliciteren als één van de winnaars van deze wedstrijd met deze mooie foto van een mannetje Woudaap.
Het betreft een zeldzame broedvogel in Nederland die al een aantal jaren in onze gemeente broedt.  Eerst in het Korenmolengat, maar de laatste jaren ook in het riet aan de noordoever van de Zevenhuizerplas.

Dit jaar waren er weer 2 nesten waarvan, voor zover bekend, 5 jongen zijn grootgebracht.

De provincie Zuid-Holland vindt dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de natuur en de recreatieve mogelijkheden daarvan. Hieruit is het idee voor de Instagram-fotowedstrijd geboren: van 16 tot en met 23 oktober kon iedereen zijn of haar mooiste natuurfoto, gemaakt in Zuid-Holland, delen via Instagram.

De foto moest iets te maken hebben met groen, natuur en landschappen in Zuid-Holland. Onder de inzendingen waren bijvoorbeeld mooie platen van Hollandse luchten, molens en koeien in de velden, ochtendnevel. Ook zaten er enkele foto’s van bijzondere diersoorten tussen, of juist details van planten of dieren.

De 3 prijswinnaars zijn uiteindelijk geselecteerd op basis van het grote aantal ‘likes’ voor hun foto, in combinatie met het oordeel van de jury. Zij winnen ieder 2 vrijkaarten voor de première van het Wildlife Film Festival Rotterdam op donderdag 26 oktober.

(Bron: www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws, 24 oktober 2017)

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Rob Belterman één van de winnaars mooiste natuurfoto Zuid-Holland. 

  1. Rob Belterman schreef:

    Bedankt voor jullie felicitaties. Groeten Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *