Recreatiegebied Hitland volgend jaar grondig verbeterd

Nieuwerkerk aan den IJssel – Recreatieschap Hitland gaat ruim 730.000 euro investeren in de verdere ontwikkeling van het recreatiegebied. Dat heeft het bestuur maandag 14 december besloten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANaast speelgelegenheden voor kinderen, komen er een hondenhindernisbaan, een trimbaan met zeven toestellen en nieuwe picknickplaatsen. Ook de wandelpaden worden verbeterd en uitgebreid. Verder wordt er geld gestoken in betere bewegwijzering, welkomstborden bij elke ingang en nieuw meubilair.

De ideeën en suggesties die omwonenden en anderen hebben ingediend op de inspraakavond van 7 oktober zijn deels meegenomen in de ruim dertig projecten die in het nieuwe jaar worden uitgevoerd.

Het fietscrossterrein heeft het vanwege de kosten niet gehaald. Ook worden de nutsvoorzieningen op het evenemententerrein in Hitland niet uitgebreid. Een deel van de investeringen, ruim 200.000 euro, is nog afhankelijk van subsidies door de provincie Zuid – Holland. Daarmee kunnen de parkeerterreinen Hitlandselaan, Groenendijk en Blaardorpseweg worden verbeterd. Ook de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Hitlandselaan is afhankelijk van subsidie.

(Bron: hvhonline.nl, 18-12-2015)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Landschap, Recreatie. Bookmark de permalink.

2 Responses to Recreatiegebied Hitland volgend jaar grondig verbeterd

 1. Adri den Boer schreef:

  Weet iemand waarom is Hitland geen Zuid-Hollands natuur- en recreatieschap is”:
  http://www.heerlijkbuiten.nl/natuur-en-recreatieschappen

  • PMZ schreef:

   Beste Adri,
   De website “heerlijkbuiten” is van Groenservice Zuid Holland( GZH). Deze service heeft verschillende recreatie- en natuurgebieden in beheer en onderhoud. Voor Hitland heeft men destijds een andere vorm gevonden door het onderhoud te combineren met het onderhoud van de golfbaan. Hitland staat dus niet bij de opgesomde recreatiegebieden. Ook Bentwoud wordt niet genoemd. Dit recreatiegebied wordt door Staatsbosbeheer beheerd en onderhouden. Overigens zijn er plannen om het beheer en onderhoud van de genoemde gebieden over te dragen aan Staatsbosbeheer (zie http://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/landschap/groen/@11441/onderzoek-gzh/).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *