Onderzoek vaarverbinding Rotte, Oude Rijn en Vliet

Vorig jaar kwamen provincie, twee waterschappen, betrokken gemeenten en Staatsbosbeheer met het idee om een rondje te kunnen varen over de Rotte, Oude Rijn en Vliet. Op 5 april gaven de partijen het startsein voor een visie- en haalbaarheidsonderzoek van de vaarroute.

Een nieuwe vaarverbinding tussen Rotte, Rijn en Vliet geeft een recreatieve impuls aan het veenweidegebied dat ligt aan grotere vaarwegen. Door een dergelijke verbinding zijn de gemeenten Rotterdam, Zoetermeer, Leiden en Alphen aan de Rijn straks door het water beter met elkaar verbonden en krijgen waterrecreanten meer mogelijkheden. Ook kan een dergelijke verbinding een nieuwe impuls geven aan de ontwikkeling van (nieuwe) natuurgebieden. kaart vaarroute Rotte-Vliet

Een nieuwe vaarverbinding tussen Rotte, Rijn en Vliet geeft een recreatieve impuls aan het veenweidegebied dat ligt aan grotere vaarwegen. Door een dergelijke verbinding zijn de gemeenten Rotterdam, Zoetermeer, Leiden en Alphen aan de Rijn straks door het water beter met elkaar verbonden en krijgen waterrecreanten meer mogelijkheden. Ook kan een dergelijke verbinding een nieuwe impuls geven aan de ontwikkeling van (nieuwe) natuurgebieden.

Lees verder: onderzoek-vaarverbinding-rotte-oude-rijn-en-vliet.html.

(Bron: www.alphens.nl, 10-04-2017)

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *