Negen sleutelplekken zetten Rotte op de kaart

Lansingerland – Stichting Plezierrivier De Rotte overhandigde onlangs ontwikkelingsperspectief ‘De Rotte beweegt je’ aan wethouder Jeroen Heuvelink.

In het Perspectief staan mogelijkheden benoemd om van de Rotte en omgeving een nog mooiere en interessantere bestemming te maken voor bezoekers. Er worden negen sleutelplekken benoemd. Dit zijn locaties waar het beleefbaar maken van (historische) verhalen kan bijdragen aan samenhang en aantrekkelijkheid van het hele gebied (zie http://docplayer.nl/5258987-De-rotte-beweegt-je-perspectief-voor-ondernemers-de-rotte-beweegt-je.html) .fietspad rotte

Jeroen Heuvelink is als bestuurder van het Recreatieschap Rottemeren nauw betrokken bij de totstandkoming van ‘De Rotte beweegt je’. Hij is enthousiast. “Dit perspectief legt de verbinding tussen de Rotte in het buitengebied en de Rotte in de stad. Zo kan de Rotte en omgeving een parkfunctie hebben voor de stedeling. Daarnaast spreekt het me aan dat de ontwikkeling van dit perspectief een initiatief is vanuit de maatschappij.”

Stichting Plezierrivier De Rotte is een onafhankelijke stichting die de aantrekkelijkheid en bekendheid van de Rotte en omgeving wil vergroten, van de bron in Moerkapelle tot de dam in Rotterdam. Zij heeft dit perspectief ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Recreatieschap Rottemeren en andere partners.

(Bron: hvhonline.nl, 12-12-2015)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *