Meer dan 1.600 kilometer wandelroute in wandelrouteplanner voor Zuid Holland

Zuid-Holland is een primeur rijker.
Als eerste provincie is er meer dan 1.600 kilometer wandelroute digitaal beschikbaar via een wandelrouteplanner. Gedeputeerde Han Weber lanceerde op 24 september 2015 zowel het wandelroutenetwerk Hof van Delfland (900 kilometer) als de website met de planner.
“Er staan nu met Hof van Delfland 5 netwerken in deze prachtige wandelplanner, maar daar stopt het niet. Binnenkort volgen meer netwerken. Ik ben er trots op dat we in Zuid-Holland als eerste provincie zo’n mooie toepassing hebben. De digitale planner is in nauwe samenwerking met de diverse regio’s die de netwerken realiseren, de landelijke organisatie Wandelnet en de provincie Zuid-Holland tot stand gekomen. In het bijzonder wil ik alle vrijwilligers van de Midden Delfland vereniging en de wandelorganisatie Te Voet bedanken voor alle mooie routes die men heeft gemaakt!”, aldus Weber.

Wandelroutenetwerk met knooppuntensysteem.
Het provinciale wandelroutenetwerk is bewegwijzerd door middel van een knooppuntsysteem . Door deze bewegwijzerde wandeltrajecten met elkaar te combineren kan de wandelaar een wandeling op maat lopen. De wandelaar loopt van knooppunt naar knooppunt. De knooppuntenpaaltjes laten de volgende knooppunten zien. Er staan informatiepanelen langs de route of op startpunten. Een overzichtskaart laat informatie over de omgeving zien. Dat alles is nu digitaal beschikbaar via de wandelrouteplanner. Tevens staan er al een aantal geselecteerde wandelroutes in. Han Weber: ‘Recreanten kunnen zo gemakkelijk naar eigen inzicht genieten van de natuur en de mooie landschappen in Zuid-Holland. Wandelen is leuk en ontspannend’.wandelnetwerk Hof van Delfland

Hof van Delfland is het vijfde wandelnetwerk dat opgenomen is in het provincie brede wandelroutenetwerk en gerealiseerd door het Recreatieschap Midden-Delfland. Eerder kwamen de netwerken in Duin Horst en Weide, Oost-IJsselmonde, Krimpenerwaard en Dordrecht/Kinderdijk/Biesbosch gereed. De afgelopen maanden is er hard aan gewerkt met o.a. Groenservice Zuid-Holland, terreinbeheerders, het Recreatieschap Midden-Delfland, de betrokken gemeenten binnen Hof van Delfland, de vrijwilligers van de Midden Delfland vereniging en de wandelorganisatie Te Voet om het wandelroutenetwerk te realiseren (zie wandelroutenetwerk-hof-van-delfland).

(Bron: www.zuid-holland.nl, 24 september 2015)

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Excusies/ wandelingen, Mobiliteit. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *