Lions Club ondersteunt lessenreeks Molenviergang

Zevenhuizen –  De Molenviergang in de Tweemanspolder is als enige nog functionerende getrapte molenviergang ter wereld een bijzonder cultuurhistorisch monument. Door middel van het educatieve project ‘Lokaal Verhaal’ leren basisschoolleerlingen over de geschiedenis en het functioneren van deze molenviergang. Lions Club Zevenhuizen heeft voor dit project onlangs 1500 euro beschikbaar gesteld als ondersteuning.

Onderwerpen die tijdens de circa vijf lessen aan bod komen zijn onder andere ontginning van veengrond, turfwinning, drooglegging van de polders, de technische werking van de poldermolens en waterbeheer anno nu. Twee lessen vinden plaats in de klas waarna de leerlingen een bezoek brengen aan het Koornmolengat (het enige stukje niet afgegraven veen in de regio) of naar de Eendragtspolder (als voorbeeld van de moderne kijk op waterbeheer). Verder bezoeken de leerlingen de musea van Stichting Oud Zevenhuizen – Moerkapelle en de Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied. In overleg met de molenaars wordt zo mogelijk ook een les gegeven bij één van de molens.

Mede met het oog op de positieve reacties hebben de initiatiefnemers de ambitie om het project in de toekomst in aangepaste vorm ook aan te bieden op scholen in bijvoorbeeld Nieuwerkerk aan den IJssel, Rotterdam-Nesselande en Lansingerland.

(Bron: www.hvhonline.nl, 19-02-2016)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *