IVN natuurexcursie op zaterdag 15 oktober 2016

ivn-foto

Dit Plooirokje hopen we ook te zien.

Herfst in Hitland

In de herfst verandert er veel in de natuur. Plant en dier bereiden zich voor op de winter maar ook al op het nieuwe groeiseizoen. De bomen en struiken laten hun bladeren vallen en dragen vruchten. Planten trekken zich terug in de grond of zorgen ervoor tijdig voor voortplanting te zorgen, de dieren verzamelen wintervoorraad, trekken weg, komen juist overwinteren of gaan in winterslaap. En één soort toont zich meer of minder uitbundig – afhankelijk van de weersomstandigheden – op spectaculaire wijze haar vruchtlichamen: de paddenstoelen.

logi-ivnOnder leiding van twee IVN-natuurgidsen van de afdeling Rotterdam en omstreken gaan wij in Hitland-Zuid op zoek naar deze verschijnselen.

Stevige schoenen zijn vereist; het terrein kan drassig zijn en we lopen niet overal op de paden. Liever geen honden mee.

Datum en tijd:
zaterdag 15 oktober 2016, van 10.00 tot ong. 12.30 u.

Vertrekpunt:
Parkeerplaats bij het kleine gemaal Hitland (valt onder Gemeente Nieuwerkerk aan
den IJssel), onder aan de Groenedijk, vlak bij de bebouwde kom van Capelle aan den IJssel. De afrit van de dijk naar de parkeerplaats is daar waar de Klaas Klinkertkade (2904 Capelle aan den IJssel) uitkomt op de Groenedijk.

Let op: het gaat hier dus NIET om het oude gemaal van de polder Esse, Gansdorp en Blaardorp.

Openbaar vervoer
De dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer is bushalte Toendra in de wijk Oostgaarde, van RET buslijn 31 (met begin- en eindpunt station Alexander). Iets verder weg ligt metrostation De Terp, eindpunt van metrolijn C; van daar is het ong. 10 minuten fietsen of 30 minuten lopen.

Deelname is kosteloos.

Meer informatie kunt u krijgen bij:
Liesbeth den Haan, 06-47046122
Ben Huber, 06-15909161

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *