Gebruikersovereenkomst tussen de Stichting Steenovens Klein Hitland en de Gemeente Zuidplas

Wethouder Rik van Woudenberg overhandigt op zaterdag 12 december 2015 om 12.00 uur  aan de Stichting Steenovens Klein Hitland, de officiële gebruikersovereenkomst van de Gemeente Zuidplas met de stichting.

Plaats van handeling: De gerestaureerde Steenovens aan de Groenedijk, Klein Hitland 4-7 te Nieuwerkerk aan den IJssel.steenovens 14

Een jaar na aanvang van de besprekingen met de Gemeente Zuidplas heeft de stichting nu de beschikking over de linker turfschuur en enkele ovens. Om de plannen van de stichting waar te maken hebben zij uw hulp nodig. Die plannen behelzen het energie neutraal maken van één of meer turfschuren en het realiseren van een bezoekerscentrum als hoofdingang aan de noordkant van het Recreatieschap Hitland.

Ook zal de stichting zich richten op het organiseren van een expertmeeting voor mogelijk toekomstige professionele gebruikers. Tevens staat zij aan het begin van het ontwikkelen van een milieu-educatie project. Dit alles kan natuurlijk alleen gerealiseerd worden als steeds meer partijen zich betrokken voelen bij de toekomst van het steenovencomplex.

Uw aanwezigheid, en deelname aan de ontwikkeling en ingebruikname van het steenovencomplex wordt zeer op prijs gesteld.

(Bron: Persbericht Stichting Steenovens Klein Hitland, 30-11-20150

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Cultureel erfgoed, Milieu, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *