Eendragtspolder: Twee hectare parkeerterrein voor WK roeien is genoeg’

Zevenhuizen – Geen 4,5 hectare parkeergelegenheid, zoals de organisatie van het WK roeien wil, maar maximaal twee hectare voor naar schatting 400 groene parkeerplaatsen. Dat willen omwonenden en de gemeente Zuidplas voor het terrein in de Eendragtspolder tussen de roeibaan en het dorp Zevenhuizen.

Recreatieschap Rottemeren kocht vorig jaar een stuk grond van negen hectare langs het Schelpenpad. Over het idee om op het terrein een parkeerplaats te maken, waarop ook de jaarlijkse autocross kon worden gehouden, ontstond commotie onder omwonenden. De onrust verergerde toen het recreatieschap niet veel later bekendmaakte dat het verderop in de polder nog grotere evenementen wilde gaan faciliteren.

Omwonenden worden nu betrokken bij de inrichting van de negen hectare aan de dorpsrand. Zij hebben gevraagd om cijfers en onderbouwing voor de parkeerbehoefte voor de komende jaren. Daaruit bleek volgens hen dat de gevraagde ruimte ver boven de structurele behoefte ligt. Ook de gemeente heeft zich uitgesproken tegen de gevraagde parkeerruimte van 4,5 hectare. “Het WK roeien leidt tot een eenmalige piekbelasting. Het lijkt de gemeente op voorhand geen goed idee om het gebied in te richten op basis van die piek”, aldus een woordvoerder.

Eind oktober is er met de omwonenden een ontwerpsessie voor de inrichting van het gebied. Het ontwerp wordt half november tijdens een inloopavond gepresenteerd aan de bewoners van Zevenhuizen en andere geïnteresseerden.

(Bron: hvhonline, 13-10-2015)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Landschap, Mobiliteit, Recreatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *