Duurzame en natuurrijke gebiedsontwikkeling in de Zuidplaspolder

Op 19 januari 2015 is er een bijeenkomst over de  aanpak van een duurzame en natuurrijke gebiedsontwikkeling in de Zuidplaspolder.
Plaats bijeenkomst
:  De Tuunter, Wollefoppenweg 109 a, 2761 DL Zevenhuizen. Tel.:  06 –  53 28 56 16. (www.deTuunter.nl).

Doel van de bijeenkomst:

“Een eerste stap naar het smeden van nieuwe samenwerkende allianties in gemeente Zuidplas”.

Heeft u interesse? Dan kunt u zich per mail aanmelden bij Maarten Box via maarten.box@planet.nl. Het programma ziet er als volgt uit:

 Programma

 1. Van 20.00 – 20.50 uur – Twee voordrachten
  Twee sprekers geven praktische voorbeelden van hoe je nieuwe geldstromen en samenwerkingsverbanden kunt organiseren.– BTL advies Wilco van Heerewaarden:
  Deze organisatie richt zich op het concreet maken van baten in het groen en hoe je baathouders van groen (bv. verzekeringsmaatschappijen) het beste kunt benaderen. De verschillende baathouders kunnen zich verenigingen in allianties en op deze manier ontstaat een nieuwe vorm van opdracht-geverschap.– Harmsen procesmanagement Thijs Harmsen:
  Het adviesbureau richt zich op nieuwe verdienmogelijkheden en procesmanagement in de openbare ruimte. In Rhoon begeleiden zij  een project waarbij een bewonersorganisatie volledig beschikt over het budget voor het groenonderhoud en het schoonhouden van de openbare ruimte.  Momenteel onderzoekt het bureau hoe een coöperatie het isoleren van woningen in verschillende wijken kan aanpakken.
 2.  Pauze 20.50 – 21.10
 3. Initiatieven in Zuidplas workshop  21.10 – 22.00.
  Vier initiatiefnemers presenteren zich via een “Elevator Pitch” op beknopte wijze. Daarna kunnen deelnemers en initiatiefnemers met elkaar kennismaken en onderzoeken wat zij voor elkaar kunnen betekenen.  Met steekwoorden krijgt een en ander  een plekje op de recreatiekaart van de gemeente Zuidplas. De initiatiefnemers nemen na afloop de kaarten mee naar huis. Op deze manier komen wij met zijn allen verder aan het bouwen van samenwerkingsverbanden in Zuidplas.
  Het betreft de volgende vier initiatiefnemers:
  * Geertien Pols “de Tuunter”  energiecoöperaties en moestuinieren
  * Theo de Vlaming “Steenovens Klein Hitland”  culturele activiteiten
  * Suze Peters “Plantaardig”  natuuronderwijs
  * Maarten Box “de Moordse Venen” (knikpuntgebieden)  natuur, recreatie, voedsel en energie

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Flora en fauna, Landschap, Milieu. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *