De gemeenteraad is teleurgesteld over Triangel

Waddinxveen- De gemeenteraad is teleurgesteld over de voortgang van project Triangel. Dit werd uitgesproken in de informerende raadsvergadering van 8 januari. Projectontwikkelaar Bouwfonds heeft de plannen rondom duurzaamheid en de stijl van de woningen aangepast. Volgens een aantal raadsleden lijkt de toekomstige wijk daardoor in niets meer op het beeld dat hen ten tijde van de besluitvorming is geschetst.

In het zogenaamde integrale ontwikkelingsplan voor de wijk waarbij in totaal 2700 woningen worden gebouwd, zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo wordt een kleinere woningmaat gehanteerd en worden andere materialen gebruikt bij de realisatie van de infrastructuur.

Chris van Harten (PCW) vroeg zich tijdens de vergadering af hoe het college met dit kader toch een wijk denkt te kunnen creëren die voldoende onderscheidend is. Fatima Kalai (D66) uitte vooral kritiek: “Dit is niet wat ik mij ervan had voorgesteld.” Volgens wethouder Kees de Jong is het beeld wat de raadsleden in eerste instantie is voorgehouden echter niet te realiseren. “De cottagestijl die bij de raadspresentatie voorbij kwam, is eigenlijk nooit een realistisch beeld geweest. En daar hebben we nu met zijn allen last van. We zijn door de crisis van een ‘wensbeeld’ teruggegaan naar een haalbaar beeld. Daarom zijn onder andere de woningen voor het eerste deelplan kleiner gemaakt. Naar instapwoningen is nu eenmaal vraag”, aldus de wethouder.

Op de vraag hoe de wijk het onderscheidend vermogen zou behouden, zei De Jong: “Tien jaar geleden stond de Triangel te boek als een van de meest duurzame projecten van Nederland. De tijd heeft echter niet stilgestaan en de techniek heeft ons ingehaald. Deze wijk gaat dus zeker geen duurzaamheidsprijs winnen. Maar we hebben er niks aan om in Waddinxveen woningen te bouwen die de markt niet wil.” De mening van Kalai dat er weinig van het originele plan over is gebleven, deelde de wethouder niet. “Er ligt nog steeds een plan dat heel mooi blijft. Het heeft alleen niet de luxe van de tijd dat de bomen nog heel hoog groeiden.” (Bron: www.hvhonline.nl, 14-01-2014)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Bouwactiviteiten/Grondaankopen, Landschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *