Welkom op de website Platform Mooi Zuidplas

Algemeen
Het Platform Mooi Zuidplas is een burgerinitiatief van een aantal inwoners van de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen die geïnteresseerd zijn naar de ontwikkelingen in de Zuidplaspolder e.o. op het gebied van planologie, flora en fauna, milieu (duurzaamheid) en het culturele erfgoed.

Via dit platform proberen de deelnemers een bijdrage te leveren aan het zichtbaar maken en benoemen van de natuurwaarde, de cultuurhistorische waarde en de landschappelijke waarde  van de Zuidplaspolder. Meer aandacht voor deze waarden zal van de Zuidplaspolder e.o. een aantrekkelijk woongebied maken, niet alleen voor de inwoners van de Zuidplas maar ook voor de inwoners van de omliggende gemeenten. Het platform kan als één aanspreekpunt fungeren voor het lokale bestuur. Samen staan wij sterk!

In de menubalk onder “Over ons” kunt u meer lezen over het ontstaan, de missie en de werkwijze van het platform.
Wij hopen dat u via deze site een goed beeld van ons platform krijgt. Mocht u na het lezen van deze website meer informatie willen ontvangen of meent u dat uw bedrijf of organisatie ook iets voor het platform kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Nieuwsberichten
Hiernaast ziet u onder “Nieuwsarchief” de laatste vijf nieuwsberichten. Deze berichten hebben betrekking op de ontwikkelingen in de Zuidplaspolder met betrekking tot planologie, flora en fauna, milieu, natuurrecreatie en cultuurhistorie.
Alle nieuwsberichten kunt u vinden onder “Nieuws” in de bovenstaande menubalk. Onder de knop “Categorieën” kunt u de nieuwsberichten per categorie (bijvoorbeeld flora en fauna of cultureel erfgoed) opvragen.

Vrijwilliger.
Als u in de gelegenheid bent om een bijdrage te leveren aan het uitvoeren van onze activiteiten, zouden wij dat zeer op prijs stellen. U kunt zich bij ons via Contact als vrijwilliger aanmelden.

Volgende vergadering.
De eerst volgende vergadering is op een nog nader te bepalen datum i.v.m. coronamaatregelen.

Iedereen die de doelstellingen van het platform onderschrijft is van harte welkom. Dat geldt ook voor raadsleden van de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen (zie ook Onze werkwijze).
Als u nog geen vergadering hebt bijgewoond, meldt u zich dan even van te voren aan via E-mail: platform@mooizuidplas.nl dan wordt u een agenda toegezonden.

Deze website is tot stand gekomen met de hulp van Jaap Reijm en Marco van den Arend, waarvoor onze hartelijke dank!